CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

F.R.I.E.N.D.S

Google
 

Monday, 24 August 2009

berbuka puasa~hari pertama

puasa pertama, alhamdulilah noma dpt bersama dgn keluarga tercinta. puasa pertama ni, noma dpt berbuka puasa kat rumah mak long. merengek2 kat mama nak buka kat uma mak long. tapi dtg2 je..sedih sket la, sbb dpt tahu cousin noma(abg wan) x ade. abg wan pergi kedah.ade keje sket..cousin noma yg lg sorg(amjar) pun x ada..dye keje..uhuhuhuhuhu..ramai cousin2 noma yg x ade.kalo ade pun anak2 aunty zara and aunty nab....

bila semua dah berkumpul, sgt la kecoh...huru hara..sampai kan noma and cousin noma (remy) wat keputusan lepak kat dapur je. yg lain semua duk kat depan. makanan pun letak kat depan.lg pun family pak long dr segamat pun ada. so segan la kan. kami mengalah la utk tetamu yg lebih jauh. juadah berbuka mmg banyak. tapi noma mkn mee goreng, kuih 2 keping and sup je. sekelip mata smua nya hbs..hahaha...opss..mama ada buat bubur sumsum auw...mak Ngah sgt2 la suke.....hihi..mama mmg syg sgt kat akk2 dye tuu... mknan apa lg yg ada..noma x egat..sbb x semua noma mkn.
alamak..x nmpk makanan lak...hiii.

tgk la aunty2 and mama noma..lepas mkn..semua kerja dah settle...terbongkang ni haa...mula2 mak ngah yg baring dlu..yela..dye pun x sehat sgt. lepas tu semua ikut..

lps tu emiey call nak jmpe kejap...Thanks God...noma pk emiey leh teman g beli tiket. so, tunggu along noma dtg ambik. MAAF ye emiey ...sbb kena tunggu noma alik uma. tapi xde la lama kan. so, kami terus ke larkin nak beli tiket.tp sampai2 je..kaunter udah tutup oke. adoiiii... da la x dpt beli tiket..lps emiey anto alik uma..kiss2 hug2... noma dgn semangat nye keluar kete tanpa rasa curiga...msuk uma terus on9...lps on9 tu...leh duk melepak dgn mama dulu tgk tv...lepas tu saja nak ambik angin luar....tup!!!!!..OMG....asal selipar sebelah lain, sebelah lain ni???????sebelah kiri ni..noma g bantai selipar adk ayu...hahahahaha...adoiiii dah la noma alik jb bwk 1 tu je selipar... mlm tu lak...abah and along x ada kat uma. abg bob? mana ade lg kat uma tu..dye duk uma mak mentua dye kan. achik? kat plkn. baby?? dye mana ade lesen nak pergi uma emiey!! cm ne nak ambil selipar ni!! emiey lak esk pepagi dah nak alik UiTM. tbe2 teringat lak ada janji dgn my cousin, amjar. dye janji nak dtg uma hantar pic time wedding abg bob. so leh la kan mintak tlg..hihihi...emiey sgt nakal..lps noma dtg uma dye...otw alik tuu..dye bg msg...
" syg!! len kali hati2 ok pakai selipar tu!!haha" hahahah mmg kena la..kena gelak. mlm tu noma sambung wat assignment lg..lps tu,zZzZzZ sampai la ke sahur...


0 PURPLEcrazy: