CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

F.R.I.E.N.D.S

Google
 

Tuesday, 15 September 2009

shopping raya

hari yg sgt2 memenatkan.korg kalo baca entry noma yg sebelum ni.. mst tahu kan noma sedang mengalami tekanan.. tekanan dlm kebosanan. huhu. kebosanan tahap menitis kan air mata lagi.so, ahad lepas (13.09.09) noma hang out dgn my gurlz... nad and mas. syg nya ainnur x dpt join we all. coz dye kat uma parents dye. sgt excited nak hang out dgn best fwens kuh ini... we all plan nak kuar uma kul 12pm.

agak liat ar nak bangun pagi tu. berapa jam je dlm tdo. huhuhu. dah kul 11pm ni... melekat lg kat katil. malas nya... nak je sambung tdo lg... tapi bila semangat shopping tu masuk dlm badan terus bangun mandi and siap2. dlm kul 12.15pm cm tu we all turun nak tunggu teksi. mas kata dye da call teksi kul 10 td. so, noma pk xde la lama nak menunggu kan.. tapiiiiii sangkaan kuh jauhh terjunam.. lama gile oke nak tunggu. nak dekat setgh jam tunggu. berapa kali call pakcik tu. kata nak sampai.. nak sampai.. x sampai2 lg.. cepat lah..... panas ni... huhuhuhu...berkipas la noma time tu...tension je oke.. mmg betul la ckp my syg... x best kua time tgh hari cm ni.. huhuhu..

bile dah sampai tu, hohoho mulut cm nak bising je sbb lambat. tp kuh diam kan sja diri ini. bila oakcik tu tegur noma berkipas.. ckp je la..panas..lama tunggu.. leh la bg diskaun erk. hohohoo senyum2.. noma tahu x kan dpt nye diskaun.

mana arah tujuan kami? ye.. Masid Jamek. so, we all naik ktm dr Btg Benar ke Bandar Tasik Selatan. ha... ni lg 1, tren pun lmbat. hampir setgh jam jugak le menunggu. haish.. hari menunggu sedunia ke ni...






dlm teksi pun panas oke.



penantian satu penyeksaan
menanti dan terus menanti
nadia yg ngah nantok.. berdiri pun tersenguk2 tahan nantuk..sian
sian x dpt duduk


dah sampai Bndr Tsk Selatan tu, naik la tren ke Masjid Jamek. huhu drpd Btg Benar tu.. mmg we all x dpt duduk k. sampai Masjid Jamek mmg ramai giloo... tp kami redah sajoo.. kipas mmg sentiasa ditgn kuh. hoho. sesak and panas.

noma nk cari something utk mama and abah lah.. tgk samping and kain pelekat kat cini murah2 je. so, dpt lah 1 kain pelekat utk abah. warna purple. yup tema tahun ini adalah purple ye... mama punye lak..masih sedang mencari. egat nak belikan tudung. tp x jmpe yg berkenan lah. da la tbe2 kat citu ujan. adoii pening kepala ni ha kena ujan. mas nak cari baju kurung. nadia lak.. tujuan nya sama dgn noma.

time ngah shopping tu, noma ada call mama...ngah ckp2 nii.. tbe2, kedengaran suara garau berkumandang.. ouh adek kuh rupa nya. achik...achik mintak noma beli kan dye t-shirt. dye suh noma beli kan sekali utk adek noma yg bongsu tu..nama nye manja skt.. noma panggl dye baby. hohoho.

ok la.. layan kan aje.. noma pun x de la excited sgt raya thn ni.. asal ada baju kurng yg nak dipakai pagi raya.. noma ok je.. kasut pun x yah beli. sbb bulan lps noma dah beli 2 3 pasang kasut.


baju raya mas..hohoho


ngah berjln2 ni... tgk jam... OMG dah kul 5lbh. nak buka kat mana ni. act smlm egat nak jmpe kwn noma and buka sesama kat BB. so, we all menuju ke sana. naik tren ke Hang Tuah. still x dpt tmpt duduk. dpt pun time da nak sampai. x pe la.duduk la kejap. lepas tu, masuk Time Square terus menuju ke food court atas... kaki ni rasa mcm nak patah je.. mcm nak tercabut lutut...sampaiTS egat nak call fizi...tp num ilang la plak.. hoohoho.. xde rezeki nak berbuka sesama dgn kwn noma tu.







kat food court lak mmg ramai lah manusia.. huhu.. akhir nya dpt gak tmpt duduk. lps tuu..sape yg kena pergi beli air nii... dah nak berbuka.. time ni we all x pk nak mkn apa.. yg penting nak air je. haus gile oke. huhuhu.

so, lps we all osom.... sape ganjil jaga tmpt duduk... sekaliiii noma and nas yg kena pergi cri air.. ok lah ok la.. xkisah la kan. tp sumpah kaki ni mmg sakit oke. x larat.. lenguh. tgk org beratur mak aii pnjang nya.. x sanggup nak diri lama.. so we all g la turun.. g beli air kat 7E. huhuhu. dpt air pun oke la kan...

sampai2 je.. waktu berbuka sudah tibe.. bace doa.. then dgn rakus nya noma minum air.. 100PLUS.. need energy lorh.. huhuhu jap lg nak sambung jln lg. lps minum air.. terasa lapar pulak... so beli la makanan.. nad n mas makan nasi campur . noma lak makan nasi goreng kari ayam. bantai je laaa..

lps makan... sambung jalan. jalan dan jalan. kuar dr TS jap.. pergi Sungai Wang... lps tu pata balik ke TS. TS mcm lg best kan. murah2..santek2... noma dpt la beli brg2 noma. baju. seluar..belt.. adk2 noma.. noma belikan t-shirt sorg satu. cukup la tu kan... tanpa sedar... TS dah nak tutup dah. sampai ada org bwat announcement TS akan ditutup lg 10minit cm tu.. hahahaha.. weiii lupa lak jln alik uma...

baru egat nak alik.huhuhu
xada la banyak sgt

haaa nak cerita satu kisah kami yg memberi pengajaran pd kami. huhuhu. kan we all kuar dr TS pun dah lambat kan. we all da risau pasal x ada teksi nnt kat Btg Benar. kalau x ada.. cm mana nak alik kolej. huhu. so, contact member2 yg leh tlg. tp ssh gak sbb ramai member yg x ada kat kolej. time ni noma terpk kan wady. huhuhu. dye dah bgth noma yg hari tu dye ada hal. so, takut oke nak bgth dye.dah tahu dye ade keje.. aku g wat hal..mmg nak kena ni.. nadia pun x bgth ijat. masing2 takut. nak mintak tlg ijat n wady boleh je.. tp tu la..takut kena marah. kebetulan noma men msg dgn abg cibong.so try mintak tlg dye. but mas dah dpt contact kwn dye yg boleh ambik. jd we all x nak la ssh kan abg cibong kan anto we all ke kolej. dgn dye nak date dgn kak wana lg. hasihh ngacau je kan nnt. hahaha. tp noma da pesan kat abg cibong jgn bgth wady... or sesape.. biar noma cte sendiri kat wady sendiri. huhuhuhu.. get ready utk kena marah ye.. hahaha nadia lak... ijat asyik perli dye je... nak jalan sgt kan.. ha ambik koo.. jalan x egat dunia.. sampai x leh alik uma. hahaha.. berjalan la puas2...da la we all tbe2 rasa mcm lapoo kan... tren pun lambat. huhuhu. dah kul bape erk time tu..dah kul 12 cm tu...haishh.. nasib baik ade akk senior yg sudi tlg kami. akk senior ni dak uma ecah.. thanks ea ecah and akk..

ouh time da penat. and risau kena marah.huhuhu
sy ngah risau ni.. leh x senyum mcm ni??

balik tu we all perasan kdai burger bukak.. so, lps letak brg.. we all kua alik utkbeli burger.. kunun sahur la ni kan.. pnat nii..penat+lapar+risau. uhuhuhuhuhuhuhu..
pape pun puas mmg puas.. tp ade sedikit penyesalan dicitu.. jd kan pengajaran ye....


2 PURPLEcrazy:

Judiene said...

tu la, len kali shopping tu beringat sket
jgn men shopping smpai TS nk tutup pn xpasan
seb bek wat annoucement, kalo x, mmg tdo dlm TS la jwbnyer
heheheheee

:)

kupu-kupu_cinta said...

hihihi..tahu x pe.. bese la... pompuan.. u ni mcm x paham lak