CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

F.R.I.E.N.D.S

Google
 

Sunday, 13 September 2009

kelaparan

huhuhuhu....apa perasaan shaye ketika ini? perasaan kuh, ingin makan! shaye lapar!. huhuhu.. ini lah padah nya kalau time waktu berbuka x makan makanan yg memberi tenaga and yang mengenyangkan kite. bayangkan lah. noma semlm time berbuka just makan biskut dgn milo panas je. huhuhu. tp mulanya mmg x lapar. dlm kul 11mlm cm tu dah rasa lapar lak. nad pun baru alik merungut lapar.

konon nak mencari makanan. tp terhegeh2... sampai lah kul 1am lebih. baru nak kuar uma. sekali pergi kedai akk block belakang(sc11) tu, dye x bukak daaa.. ptut la time wady anto noma alik kolej nampak akk tu sekeluarga nak kua. huhuhu. agak nya alik kampung kot .so we all round keliling blok hostel,xada apa yang boleh dibeli. org yg jual makanan sume dah tutup kedai daa...

so, plan B ialah... cuba utk mintak kuar hostel utk ke kedai. dpt beli nurget pun cukup la. but we all tanya kat hostel office tu, akk yg jaga tu kata x leh. kena tunggu kul 4am gak.

da x tahan sgt ni. then mintak mas bwk turn ice cream. makan bwh block. hbs mkan ice cream, nad kata uma dye ade sausage. then, kami ber3 kena turun naik turun naik block. utk dpt kan sausage itu. huhu.

yela..da nad lupa bwk kunci uma dye.(nad kan stay uma noma utk bape ari ni) tertinggal dlm bilik noma. sure la kan kena alik uma noma dlu ambik kunci. lps tu nad nak goreng sausage tu kat uma noma. utk adil dan saksama. tiga2 kena naik ambik kunci.turun nak ambik sausage and nad sorg je kena naik uma dye. hohohoho..sgt tidak adil. noma and mas duk bwh blok. ngah sedap2 duduk ni, tbe2 muncul cik an. cik an ni adalah nama bg cik anjing. huhuhuhu. terkejot king kong we all. terus kelam kabut bangun. cik an tu tgk we all terkejut, dye pun nak terkejut gak. hampeh btul. hahaha. lps tu we all lari naik tangga. tunggu la nad kat tangga je.

lps ambik sausage tu, naik uma noma. and gorengggggggg.. skunk ni baru je lps mkn sausage. but we all egat jap lg nak kua sahur kat luar. x thu la kedai apa yg bukak kan. huhuhuhu. kami kena bersahur!! sbb esk memerlukan tenaga utk bershopping!!! ni x tdo lg ni.. lps sahur kot baru tdo.

selamat bersahur


3 PURPLEcrazy:

Mama Shaqeer Wife Khairul said...

salam lebaran...
nanti sudi-sudikanlah amik kad raye kat blogged saya yea...thanks..

www.ira82.blogspot.com

Judiene said...

hahahaha
ksian btol cik noma kte
tu la, len kali mkn la nasi ke or ape2 mknan yg berat time bukak pose
xdela lapar tgh mlm nnt

ingt ni pesan gue!
:p

kupu-kupu_cinta said...

mama shaqeer wife khairul..

thanks ye...


judiene...

ye2..noma egat pesan kamu tuu