CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

F.R.I.E.N.D.S

Google
 

Friday, 25 September 2009

utk sahabat

hollaa.. sudah tibe masa nyaa utk memberi kejutan utk cik fara kesygan sy. kan da bgth kan nak beraya dgn kwn2 baik noma time form6 dulu kat sek men tasek utara, jb.

and rumah fara jd sasaran utama kami. pagi2 noma bangun and msg diana. deal mcm2 . and diana kata nak kua kul 2pm. so noma pun tunggu dgn tidak sabar nya sbb excited nak beli kan something utk fara. alooo kek je.. tu je la yg noma mampu utk mengembira kan sahabat2 kesygan noma.

jam 2 org melayu ni lain sket u all. kul 2 kite adelah kul 3. huhuhu. lama gak la menanti. egat kan ade apa2 la dgn diana ni. yela.. dye drive sendiri kan. so mana la tahu ada apa2 yg buruk berlaku. noma msg x bls. call x angkat. rupa2nya ngah drive. and tu pun aen (kwn diana) yg tlg angkat kan. diana pinjam kete ayah dye. so dye la yg kena drive.

lps ambik noma kat uma. terus cri kek kat secret recipe Danga Bay. tp x bnyak pilihan lak. then we all pecut lak ke City Square. cri kek kat SEASON. dpt pun . kek dipilih oleh diana sbb dye kata kek tu sedap and dye dah beli utk kali ke-3. syabas!! x yah pening2 nak beli kek apa.

tp u all, time kat City Square kan punya la susah nak dpt parking. penuh. berpusing2. dah la nak kejar masa. sbb tu la lambat fara.. sorry k. hihihi fara pun dah sibuk2 call tanya kat mana.

da dpt kek terus menuju uma fara. time we all sampai shah (kwn fara0 dah dtg da. lama kot dye duk uma fara menanti kedtgan kami. fara nmpk we all bwk kek. noma kata, ni utk aen. besday dye ary ni. nk mkn kat uma fara. so, noma terus masuk dapur uma dye. hahaha. uma fara ni, noma x segan sgt. wat cm uma sndiri,tp berpada2 la kan. noma msk dapo tlg panas kan mee goreng yg ibu fara masak. fara lak kua kan air. and diana lak, noma suh letak kek kat depan. fara x tgk lg kek tu. sbb kek tu ada nama dye. time we all nak mkn bru la dye perasan. hihihi.. celebrated beday fara yg ke-20. noma rasa epy sgt sbb ada kenangan mcm ni dgn kwn2 kesygan. walau x seberapa tp niat noma ikhlas dan noma rasa bermakna sgt memori kami kali ni. kalo korg sume egat. time besday diana pun noma ade beli kan kek. and celebrated kat Plaza Angsana. kali ni giliran fara lak. weda?? weda jauh. insyaAllah kalau ada rezeki lebih and ada jodoh. noma nak pergi jumpa weda. FYI, weda da x duk jb lg da. dye ikut ayah dye pindah ke melaka. ayah dye kan polis. so agak sedih dicitu ye. sob..sob..sob..

bermakna kurng seorg la dlm forum kami. raya thun ni pun x dpt bersama dgn weda. hope weda yg jauh di mata dekat di hati tu sentiasa ingat kan kami bertiga ni. and noma harap weda epy dgn kehidupan dye skunk ni. even noma and fara belajar luar dr johor. tapi we all still ade peluang utk jumpa kalau balik cuti.



ibu fara yg sgt2 baik dgn we all


untuk fara

kurang sorg dicitu. huhuhu
haish.. duduk pun ..aku still pendek dr dorg

ok cukup penerangan. sambung cite td lak. lps beraya uma fara, we all pergi uma dayah(kwn sekelas f6). we all dtg uma dayah pun da ptg. x pe la kan. fara da lama x jmpe dayah ni. so banyak gile soalan yg fara tanya. mcm2 ar. dye tanya mcm peluru berpandu la kan. soalan dye sekali dtg 5 soalan. yg dayah lak hegeh2 bru nak jwb soalan 1 da kena jwb soalan 5. soalan 1 2 3 4 x hbs jawan lg tu. hurm fara ... fara... kami je la yg paham dgn perangai dye. hahaha. kalau bab bercakap tu, x henti2. caaaakkkkkkkkaaaaaaaaapppp jew. hahaha. tp fara lah yg memeriah kan suasana raya kami.ou kwn noma dayah ni dye hbs kan form6. and skunk dye study kat Sarawak. jauh tuuu. dye ambik degree sains sosial.


time ni kat uma dayah

lepas uma dayah. pergi uma syira. act dah nak magrib but we all call syira dulu. yela.. leh ke we all bermaghrib kat uma dye? segan lak kan. tp syira kata x kisah. syira ni pun kwn sekelas form 6. lps STPM dye terus kerja dgn akk and abg ipar dye. egat kan hari tu syira kerja. rupa2nya x keje. cuti. kalau tahu... da lama ajak kan. huhu sorry syira.

borak2..bergurau senda lps tu kami pun minta diri. and menuju ke rumah noma lak. uma noma x ada siapa. ayah je yg ada. mama berjalan dgn aunty2 noma. noma call ayah dulu. ayah kata dye ngah wat keje. so dtg je la kan. x de la mengaggu sgt.

ouh FYI, diana suke oke dgn kuih tart gulung mama noma. egat lg tahun lepas, diana dtg ambik noma kat uma nak kua jejln. time tu mama ngah wat kuih tart gulung . nak bg rasa , diana la puasa, so mama bekal kan la utk diana sikit.

mcm thn ni, diana ada gak tanya mama noma ada wata kuih ke x. noma kata ada. and kuih yg ditanya mesti la kuih tart gulung. hohohoho. masa mereka2 dtg uma noma ni, aen pun kata sedap kuih mama. lembut. hahaha dye egat we all beli. ouh no!! thn ni kui2 kat uma noma semuanya buat. xada beli2.

so dah nak balik tu noma bg la diana kuih tart gulung se balang . msuk kan dlm bekas lain. its ok la. utk u diana, apa2 pun boleh. ahaha.air sirap je.hihi


ok lepas tu we all try contact kwn2 lama we all. sbb ngah pk lps ni nak pergi mana lak. so call la waji and nafi. waji x kisah. dye kata leh je dtg. nafi pun sama. tp nafi bru sampai dr kampungl. cian dye. masa we all beraya kat uma waji, mak diana da call nak ajak beraya uma sepupu. so, x sempat la nak beraya uma diana. egat kan uma diana penutup kami. tp diana nak keluar beraya dgn family pula. and noma decide nak beraya uma diana esk je.


...amin...hahaha


uma nafi
mama noma kata. mereka nmpk mcm adk beradik
uma waji

so aen n diana alik skudai, shah la kena hantar noma balik. sbb dye hantar fara kat bandar. sehala la tu kan. but noma, fara and shah pergi makan dulu kat mana erk? Kg Melayu kot. sbb ibu fara keluar beraya. so kalau fara alik uma, dye bkn boleh msk uma pun. lepas makan bru hantar fara dulu sbb da dekat dgn uma dye. sampai uma fara, noma nak transfer pic dulu. so, lepak2 la kt dlm bilik wan(adk fara).

lps transfer pic kami [un balik. da lewat sgt ni. balik je, seperti biasa noma x dpt tidur. and keje nya adalah la on9, tgk youtube. cite cartoon. tlg la percaya ye. hihihihi..

0 PURPLEcrazy: