CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

F.R.I.E.N.D.S

Google
 

Monday, 12 October 2009

berjalan kengantukkan





ketidaksabaran di dlm hati utk membaiki hp sudah membuak2. hohoho. hp noma prob since noma alik kolej lps cuti raya. susah oo0o xde hp tu, cm ne nak snap2 pic utk kwn kat blog ni nnt. x best lorh entry x de pic kan. so, bile nadia kata minggu ni date dye dgn ejat cancel, noma pun cepat2 la booking nadia. hihihi. maspun sama. dorg ni gadis yg sgt howt sbb ramai yg menyayangi dorg kat kolej ni... ainnur lak, mcm biasa dye alik uma family dye. lgpun noma just nak g betul kan hp je. and jalan2 memgisi masa terluang. sabtu and ahad kalo bertapa kat kolej ni leh gile. bosan yang amat. even ada assignment yg sedang menjerit2 minta diberi perhatian. we all wat x tahu je la. hahaha. tension2!! jiwa kacau lah kata kan... hikkssss. mas pun bru lepas submit 1 assignment. maka nya, dia perlukan rehat. (alasan semata kui3).

mlm sabtu tu, we all lepak kat bwh block sampai kul 2.30am. borak2. sbb lama x jumpa mas ni. dah lewat sgt , noma pujuk mas teman tdo . hikssss. sbb nya ain (housemate) alik kg and eka (housemate) lak tdo uma ecah. so i sorg2 kat uma. saje mengedik minta dimanjakan. tu yg ajak mas.. hihihihihi.

mlm tu, perut ku sakit lak. x tahu knp. mungkin masuk angin kot. so, noma menidurkan diri. mas lak layan youtube. x sedar kul bape dye tdo. esok nya, noma dah sedar kul 8am . tapi sambung tdo. hihihi. tbe2 tedengar 1 suara yg mendayu-dayu di iringin dengan sentuhan lembut dibahu kuh. " noma.. noma.. dah kul 8.30am" oo0o0o0o0o0 suara mas rupanya... hohoho. nasib baik mas ada kejutkan noma. kalo x, mest melanjakkan tidur tu secara sengaja. huahuahuahu.

bangun je, terus siap2. sbb we all nak naik bus kolej ke KTM Btg Benar kul 10am. we all x nak terlepas. ouh b4 naik bus, noma g cucuk duit kat ATM CIMB kesygan warga Legenda. tapi malang nya, "out of service" . its ok la. still leh kuar kan duit kat Time Square nnt.

mula, we all naik train ke Bandar Tasik Selatan, after that we all ke Hang Tuah. and jalan kaki skit ke Time Square. nadia lak, terasa lapar. so, cari la mana2 tmpt makan. b4 g makan, harus la kena kua kan duitkan. but sgt x bertuah la hari tu sbb ada prob with account CIMB ni. cucuk kat MayBank, AmBank, and BSN still x leh kuar kan duit. so, call la CIMB, bru la tahu rupanya system down ari tu. and dye bgth we all leh kuar kan duit after 2opm. sementara tu, we all makan kat Mcd.

lepas makan we all terus ke lowyat. sbb nak cri tmpt nak repairkn hp ni. nak tukar LCD. jalan 1 2 3 kedai je, terus bg hp bertuah tu kat tauke kedai and bla...bla...bla... bincang harga sume. siap!!! lega daaaa. kesimpulannya, bulan ni kena berjimat. 2 kali ganda punya jimat dr bulan2 lepas. huahuahua. my parents x tahu ok noma g repair hp. that why kena berjimat sbb repair hp ni guna duit sendiri.

after that,we all melangkah ke Sg.Wang. jln2 penat kan kaki. then , da x tahu nak g mana. bagi menhabiskan sisa2 hari yg ada, nadia ajak pergi Sogo. walau pun badan dah letih. yg peliknya, we all terasa tersgt lah letih ari tu. x tahu la knp. semua mata nak tertutup je. NGANTOK!! kaki pun penat. maybe sbb we all tdo lewat kot, that y badan rasa letih, nantok semua tu. munkin lah.noma pun dah lama ssh nak tdo mlm. kadang sampai kul 8.30am bru noma leh tdo. ngee~~

bila sampai Sogo..wahhhh ada Sales la... opsss.. shaye kena berjimat. jengah2 sekejap je baju2 kat sana. nadia da ada yg berkenan. but we all pergi karaoke dulu. melepaskan tekanan yang ada. semua ada tekanan masing2. masalah masing2. noma and nadia, kalo ade prob x suke duduk uma je.. terperap je dlm bilik.. huiksss x boleh auw. mesti kena pergi memana. kalo duduk bilik je, sure la we all menangisi nasib diri ini. ouh!! tidak!!! tak nak pk kan masalah yg ada ni. nak relax jeee. hikss. final udah dekat oo0o0...nadia cube memberhentikan train ini. mas? mengantuk??..

lps karaoke, we all jaln laju2 sbb dah kul 7pm. takut x sempat je. nadia lak sempat rembat 2 helai baju. b4 tu dye da beli 2 helai shawl. ok la tu. shopping la nadia slg boleh. noma ni?ouh. mood berjimat sudah mula. kui3.

~kisah memalukan~
hari yg memalukan bg noma. we all g karaoke ber3 je. so bantai karaoke jamban sudah. but still nampak exclusive oke. hahaha. we all nyanyi ikut turn. sampai turn nadia ,dya lagu apa ntah. tapi lagu sedih la.sementara nadia nyanyi noma nak pilih lagu. sambil tu tergedik2 dgn alunan lagu tu dgn suara nadia yg super sedap , noma siap wat gaya ala2 ziana zain gitu.. sekaliiiiiiiiiiiiiiiiiii.. uhuuhuhuhu mamat sebelah duk sedap je tgk aku !!! huaaaaaaaaaaaa x perasan langsung!! mamat tu dah tersengih tgk noma. serius x perasan yg ujung dinding tu just gune kaca je. so, org sebelah leh nampak kte kalo duk skodeng ujung tuu.. huaaaaaaaaaaaaaa. terus noma lari ke arah belakang mas. gile malu noma time tuuuu.. dah tu.. yg we all rimas.. mamat tu tergedik2 lg nak jenguk2 we all kat sebelah. itu 1 hal. lg 1 hal, time nak train alik ke Btg Benar. alhamdullilah we all dpt duduk kali ni sbb naik dr Bank Negara. maka nya, jauh lg la kan nak sampai Btg Benar. noma n nadia pun dgr lagu kt hp masing2. noma ni suka dgr lagu kuat2. lps tu x sedar la diri ni menyanyi sekali. noma rasa mcm dlm dunia sendiri je sbb x dgr bunyi-bunyian yg lain. tibe2, noma tgk, mamat yg duduk bersilang dgn noma ni, nampak gaya mcm tgh mencari sesuatu. then, tbe2 dye toleh noma ..... whatttttttttt?????????.. uiksss malu lagi.... noma terus tutup muka dgn tangan. adoiiiii aku nyanyi kuat sgt ke???? malu nya!!!!!!!!!!!!!!!sekali lg daaaaaa.. huaaaaaaaa, nadia pun x dgr noma nyanyi sbb dye pun ngah pakai earphone. aduaiiii.tula naida ckp, " hari yg memalukan bg noma " hahahaha.

sampai je kolej, balik uma memasing then kuar lg kul 10.30pm tu. nadia lapar. so layan saja.. lepak kt kedai makan pun agak lama sbb x tahu nak wat apa nnt kat uma. lps mkan, mas balik uma sbb sakit perut. sian mas. noma and nadia lak, lepak tasek yg x berapa nak indah. lepak sampai kul dua lbh. ikut kan, noma malas nak alik uma. sbb ngah tension sgt. nadia pun sama. masing2 ada masalah. huhhuhuh. shaye da x de sape nak pedulikan shaye.. how come??? balik uma, on9 sekejap. tibe2 kepala noma dah pening. so, tidur....


p/s: x banyak pic sbb we all rasa x larat nak berbuat apa2 . huhuhuhu.

3 PURPLEcrazy:

Kaseh Mucuk said...

adek kuwh musyuk masaym!~ pesal nmpk bulat lak ni? nk lwn kebesaran aku kew? hak3..

dek, pesal ko p kl x kasik taw?? puii

Daud Mili said...

salam kenal...~~

kupu-kupu_cinta said...

kaseh mucuk : ouh akk kesygan ku.. huaaaa adek mu udah gemoxxxx loh... huhuhu sedih btul.. sob..sob.. eyh tp dlu pun gemoxx gak apa.. hahahahaha kak.. rindu-rinduan. kak.. xde ke nk cri kan adk mu ini teruna.. yg leh jd adek ipar akk.. hahahaha


daud: salam kenalan juga dr kupu2..