CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

F.R.I.E.N.D.S

Google
 

Saturday, 31 October 2009

sekian lama....telah menjadikan...


setelah sekian lama tidak mendengar suaranya,
setelah sekian lama tidak mendengar tawanya,
setelah sekian lama tidak mendengar usikkannya,
setelah sekian lama tidak mendengar gurauannya,

setelah sekian lama tidak berkata-kata dengannya,
setelah sekian lama tidak bercerita dengannya,
setelah sekian lama tidak bertukar pandangan dengannya,

akhirnya...
semalam menjadikan hati ini puas,
semalam menjadikan jiwa ini tenang,
semalam menjadikan aku sedar bahawa dia lelaki yang terindah yang pernah ku miliki satu ketika dahulu,
semalam menjadikan aku ceria semula,
semalam menjadikan aku lebih kuat dari hari2 semalamnya.
dan semalam menyedarkan aku... bahawa aku masih kawannya.

dpt berkomunikasi dgn kawan lama noma. noma call dye semalam. sbb b4 tu noma ade mimpi kan dye. pelik. mula2 noma mimpi abah noma. its ok la. sbb sedar2 je teregat beday abah. then mimpi Mr.Wady... ok la kan, sbb rindu sgt.. sekali.. leh mimpi kan dye plak. haih.. apesal? mungkin sbb da lama x dgr berita kot. so, tgh2 study ni. agak2 pening. teregat lah nak call dye. mula2 cm segan la nak call. mana tahu kisah lalu masih diegatan dye. tp bg noma... kisah lalu tu dah jd kenangan abadi dah. noma pun da x terkenangkan sgt. sbb sedar kita x boleh terus hidup dengan kenangan.

tet...tet...tet...tet....

noma: assalammualaikum... ni.. H kan?hihihi
H: waalaikumsalam.. aah. ni sape erk?
noma: lahhh. x egat dah ke?
H: siapa?
noma: x kenal lg dah dgn suara ni?
H: suara cm penah dgr.. tp siapa erk?
noma: alah kwn lama awk la.. hihihi
H: kawan lama? ramai la kwn lama kte.
noma: aah kan mst la ramai kwn lama kan.
H: bgth lah siapa.kwn lama? duduk kat mana erk?
noma: segan ar nak ngaku
(kui3... mmg segan ok nak ngaku diri sendiri ini. gedix?? mmg pun)
H:laa segan lak.. hahahaha.
noma: x egat ea kwn lama dlu? alah... dgn noma pun....opssssssssssssss..hahahahaha
(terus tutup mulut sendiri. sbb tersebut nama sendiri.korg pun tau kan noma ni mmg bahasa kan diri dgn nama sendiri. tu yg wat kantoiii)
H: hahahaha kan da kantoii.. ni kwn lama yg duduk kat Kg.Pasir kan? hahahha.. da kantoii
noma: hihihi...alamak. cm ne leh sebut nama sendiri ni. hihihi. sorry2.. saje je call.
H:its ok.. hahahaha



bla..bla..bla...bla.. borak2 mcm biasa.. banyak cerita ni sbb da lama x berborak kan. tbe2 aku rase diri ni 2kali ganda kepoh dr kebiasaannya.. kira kali ini adalah yg luar biasa la kan. kui3.
apa pun, noma seronok sgt dpt berckp dgn dye. and noma nak ucapkan pd dye.. THANKS sbb sudi berckp dgn noma lg dan sudi berkwn lagi. noma excited lebih sbb kami masih ade pertalian persahabatan. tu je. opsss... knp noma x mention nama sebenar dye kat cini? hihi malas la.. biar lah rahsia.. kang awek dye baca kang ade perang2 baling tepung laki bini ni. hihi... n noma epy sgt sbb skunk ni dye bahagia dgn insan pujaannya. langsung xde rasa jeles oke. bertambah2 epy adalah. hihi.. pengakuan ikhlas ni auw.. hihi

5 PURPLEcrazy:

farra_db said...

ermmm xnak komen psl benda lain,tapi sis tau noma dah kuat..yes!!!!
be strong n study elok2 k..muahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

:: p R i n c E s S _ N :: said...

stay strong k yunk...

kupu-kupu_cinta said...

kak fara: thanx kak.. muax...

kak N: thanx .. muax..

BuLaN iTu aKu said...

haii lovely...
tak nak komen pasal entry.
tapi nak komen pasal awakk.
1) rambut kamu cantik.. dah lama saya idam kan rambut mcaM TU teringin sangat nak buat..
2)kamu chumel
3)i like ur style

kupu-kupu_cinta said...

bulan: hye dear... hiksss.. kamu bikin shaye malu la..

1) bulan.. rambut noma dah makin panjang dah ni.. rse cm dah x secantek dlu.. huhuhu.

2) kamu juga chumel lorh.. btw.. nak bgth... kamu dgn bf kamu soo sweet lorh..

4) thanx bulan... kamu juga pandai bergaya...