CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

F.R.I.E.N.D.S

Google
 

Sunday, 4 October 2009

rakan blogger

korg.. ni nak cite.. satu cite. pertemuan rakan blogger. hohoho. ezad yg kata "rakan blogger" oke. sabtu lps , sehari sblm noma alik ke kolej. that mean raya ke-7 la kan. my mum ada wat makan2 sket utk all my sedara mara and besan mama. then, kebetulan roy a.k.a Mr.L turun jb coz nak ambik ezad kt jb ni alik KL. so, we all decide nak jumpa. noma jemput gak ezad and roy a.k.a Mr.L dtg uma. special oke dorg ni. sbb dorg je kwn yg noma jemput.but sedihnya mereka x dpt dtg atas sbb2 tertentu. its ok la kan. act x de la sedih. saje gedik. hahaha. dah alang2 kan. so, 1ary tu noma mmg sibuk tlg mama masak. mama nak wat laksa penang, bubur tepung atau ada org panggil bubur gunting and apa2 lg la makanan lain. ouh FYI, esoknya ahad, hari sepatutnya noma alik kolej, tp masih x beli tiket oke. hohoho. egat kan nak pegi awal, tp bab masak memasak ni x siap lg. sian lak nak tnggal kan mama wat keje sesorg. da la i je satu2 nya anak dara dye. so x pe la kan. tunggu abah alik keje, pergi dgn abah je.

lps sume bab masak memasak ni siap, noma terus mandi n siap2. yela, tetamu nak dtg kan.
lps solat maghrib, noma and abah pun pergi la Terminal Larkin untuk cri tiket. b4 tu, noma agak risau sbb ada kwn noma kata tiket alik n9 ari ahad da hbs. uhuhuhu . tapi noma try gak tnye. noma nak naik bus PLUSLINER je k. bus lain xmo!!! tp bus Plusnliner ke Seremban ari ahad ada kul 9.30 mlm je. mlm? uiks x pernah ok noma alik kolej nek bus mlm. balik sesorg lak tu, kalo dlu pernah naik kul 7mlm . tu pun dgn chatter n9[1], uncle ajai. sbb we all ada event. tp kali ni, noma x nk alik ary isnin. so, b4 beli tiket tu, noma call abg wan. mintak tlg dye ambik noma law noma sampai Seremban. sampai Seremban sure la dah kul 12am ke atas cm tu kan. x kan la nak tdo kat Terminal lak. so abg wan kata oke je. terus noma beli tiket. lps beli tiket, egat nak beli brg kat Plaza Angsana jap. suh abah drop je kat tepi jln. tp abah x bg. abah kata esk2 bleh beli. huhuhuhu.

sampai uma, semua dah ada. sedara mara noma sume dah sampai. besan mama and abah pun dah sampai. salam2 sume, then duk borak dgn aunty2 n cousin. da xde apa nak wat. tggu keje bsuh cawan je. pinggan, mama pakai yg pakai buang. senang.

lps besan mama alik, borak2 lg. cousin noma yg lain, ada gak la duk on9 kan diri. ceh mentang2 ada wireless. ada 2 laptop plak. sedap la korg on9 ye.. x pe.. janji laptop aku xjahanam.

agak2 dah boring sbb yg ada cume kwn2 adk noma. borak2 dgn remy(cousin). ajak kua merayap jap sbb yg best nya, dye bwk kete mak dye sorg je. mak dye naik dgn kwn dye . so sure la leh alik lmbt. so, noma touch-up sket. terus menghilangkan diri. ingat nak g senyap2. tp my mum perasan la plak. so jujur la kami jwb. nak g Danga Bay. nasib dorg bg lps.so, yg join merongeng, noma, remy, abg wan and ruby. semua my cousin belah mama.

sampai Danga Bay, terus g kat Fun Fair. main apa ntah. yg kalau menang dpt hadiah semua tu. mlm tu semua suwey. x dpt hadiah 1 apa pun. lps membuang duit kat citu, we all g karaoke lak. karaoke abg wan (cousin) belanja. hohohoo dye dpt gaji time keje sbg guru sandaran. syok la we all. hihi. time karaoke ni lak, ezad and roy a.k.a Mr.L lak sampai. ouh ye, jumpa gak beberapa org kenalan yg lain. yela cuti raya, senang la nampak muka2 yg kite kenal. bersepah. hihihi.

ezad and roy nk gak g karaoke. so, layan karaoke lg... tp bukan kat danga bay. disbb kan we all ramai, kena lah tempah bilik.ezad and roy ajak lg 2org kwn dye. sorg nama dye tom. sorg namaa dye apa erk? lupa la. agak unik sket nama yg sorg ni. uhuhu sorry x egat.
karaoke kt Plaza Angsana level 5. ambik 1 jam je.

lps karaoke tu, we all g yam-cha. borak2, then noma pun balik. thanks hantar noma. ni la pertemuan rakan blogger. act, noma dgn ezad ni 1 sek teknik perdagangan,JB. tu time kat sek we all ambik kos lain. so x pernah lah nak kenal sgt. noma yg kenal ezad. ezad x kenal noma. mcm mana noma kenal ezad lak ea? sbb ezad ni ketua pengawas kat teknik dlu. mmg 1 sek la kenal dye kan. even makcik kantin pun leh kenal ezad ni.

so, bile jumpe blog schoolmate, noma pun follow. then, Mr.L lak follow noma. Mr.L ni lak merangkap kwn ezad. so kenal2 dr citu la . cuma yg x sangka.. noma leh jumpa alik ketua pengawas sek dlu. hohohoho.

panjang lak cite ni. tp pic nye x banyak. sorry k. pic time g Fun Fair dgn cousin x dpt snap coz my hp batery kong la. huhuhuhuh. pic ezad and the gang ni pun noma mintak dr dorg. dorg yg snap2.


ni dye ezad
dye ni pun act 1 sek dgn we all. tp x berapa nak perasan la. noma dlu time sek low profile. hikss.. lg pun noma x duk hostel , dorg duk hostel.

kwn mereka yg noma lupa nama.yg noma ingat mula dgn huruf K.

ezad and tom

roy a.k.a Mr.L

0 PURPLEcrazy: