CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

F.R.I.E.N.D.S

Google
 

Saturday, 14 November 2009

busy selepas final part 2

sambung cerita kesibukkan selepas final exam. pagi2 hari khamis tu noma dah bangun awal. sbb noma and nadia nak pergi meronggeng kat KL+ada urusan rasmi yg harus disegerakan. kalau tak, azmil saya tu, nak ikut sekali... tp disebabkan assignment yg perlu di ambil berat sbb sabtu dah kena submit. cian dye x dpt pergi.

noma: salam.. kamu dh pergi kelas?
azmil: dah lah.. kita nak pergi mana lagi. dah la x dpt ikut jalan2.
noma: kui3.. sian nya kamu

noma and nadia pergi KTM Batang Benar naik teksi. mula2, we all g settle kan dulu urusan rasmi tu. tp sebelum tu, perut dah menjerit2.. lapar!!! lapar!!! lapar!!! haih... lemah je badan ni nk berjalan. dah la puas berhimpit kat dlm train sebelumnya. ramai gila makhluk cipataa Allah yg bergelar manusia. naik rimas i. panas lain cerita la... dlm train tu berkipas mak nyah... rasa angin kat depan muka ni.. mengantuk pula jadi nya.


~berebut meja dgn org2 "tua"~
bila dah sampai area SOGO, we all cri tmpt makan. nak cari nasi lah.. x mo mkn fast food. so mkn lah kat food court area situ. ramai oke. yela... waktu lunch kan. so, we all usha2 lah dulu tmtpt duduk kosong. ngah usha2 ni.. perasan la sekumpulan lelaki berpakai kemas...mencari2 juga tmpt duduk kosong. tbe2 noma dah nmpk dlu lah 1 tmpt kosong yg dekat dgn we all. kumpulan lelaki tu dh terlajak ke depan dah. so, noma berjalan la perlahan2 (sbb den pakai kasut tumit tinggi.huhu.kang law jatuh ala2 nangka busuk cm ne?malu auw) menuju ke meja kosong tu.. serentak dgn itu, kumpulan mamat2 ni pun pandang we all. and tunjuk2 ke arah we all. ayooo apesal ha dorg tunjuk2 ni. mmg x suka auw. dah la tunjuk2+senyum2 lak tu+ panggil 1 geng padang we all lg.menci nya!!! abg yg kat kedai makan pun bukak la meja bru utk dorg ni. and terus dye tanya noma and nadia " nak minum apa dik... abg order kan". we all lak terpinga2. huhuhu. order je la kan. sepatut nya kena order sendiri and ambik sendiri. haih.. nasib baik la abg kedai nasi kukus pandan tu memahami situasi kami.

dah duduk tu pun dorg still nak ngumpat pasal we all. tgk2. aaaiiii menci nya laki mcm ni. noma n nadia dah nek begang dah. nak g beli makanan pun malas. kalau we all bangun sure dorg nak mengata lagi.so duduk je minum air. ikut kan nak je blah.. haih.perut dah la lapar. duduk2 jap. air dah nak hbs.. dorg pun dah hbs mkn, bru la noma and nadia bangun beli makanan kat kedai Nasi Kukus Pandan tu. urm.. sekadar mengisi perut.



~nasi kukus pandan~

lps makan, bru la we all g settle kan urursan rasmi noma tu. dah settle kan.. bru lah lega.. bru best nak shopping secara maraton dgn nadia.. kui3. so, we all pun gerak ke Times Square. noma rembat baju sehelai...rantai and hang bag. nadia lak.. banyak gak minah ni beli.. tudung sehelai +cardigan 2 helai+ beg..lg apa erk? cm ada benda lain je.. yg pasti.. duit kami dah banyk terbuang kat Ts. conclusion nya adalah...esk jugak kena alik Jb. kalau tak, lg banyak duit i keluar. kui3.
thanx nadia tulis kan alamat utk noma






noma nak alik awal sbb kalau sempat nak pergi beli tiket dgn azmil. kebiasaan nya dr TS we all jalan kaki je ke Hang Tuah. tp.. ujan pulaaaa. maka nya, selipar penyata kira2 di buat, we all decide menju ke KL Central and terus ke Btg Benar. dlm kul 8mlm cm tu we all sampai kolej. and noma text azmil terus pergi sbb takut x sempat. noma x naik rumah pun utk letak brg. noma terus angkut semua nya. kui3.

hasil nya...


puas hati..


tp sampai Terminal 1, kaunter dah tutup. org2 suruh we all g kaunter kat Terminal 2. tp system dye lak dah tutup. so kena lah beli tiket esk nye. and ini lah masa nya nak menhabis kan masa dgn azmil. sbb ketika ini, pabila dak2 Diploma+HND sudah mula bercuti.. azmil sbg pelajar Degree masih berteman kan assignment+ hegeh3 nak wat assignment. bertapa la kamu kat kolej ye. kuang3. sian dye..

p/s: hope assignment kamu dpt disiapkan dgn jaya nye.. cayok2!!!

0 PURPLEcrazy: