CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

F.R.I.E.N.D.S

Google
 

Monday, 30 November 2009

sebuah kenangan milik ku...*diari

salam all.. sekarang ni noma akui apa yg di kata kan oleh kak miera kat ENTRY ni
"korang pasan x"mmg x ramai oke yg update blog skunk ni... lbh2 lg blog2 kesygan gue..so, baca entry yg sama ulang2 je la nampak gaya nya. kui3.

noma pun x ada mood nak mengarang sekarang ni. tapi semangat tu datang tiba-tiba. lokasi ku adalah di dalam bilik menghabiskan masa dengan binatang2 perliharaan ku. tak lain tak bukan laptop+hp2 ku.

tp dah rasa bosan dah nak mengadap benda yang sama. so dtg mood terjah apa yg ada dlm bilik ni. bilik ni banyak barang tersembunyi. dah harus lah barang2 itu adalah hak milik cik noma. ntah apa khazanah yang noma simpan. berkotak2. dan bagi noma, barang2 semua ini adalah bermakna dlm hidup noma. macam2 ada... diari, hadiah, buku, and apa2 je la... noma kumpul benda2 sume ni sejak noma darjah 6. kalau ada sape2 bagi noma barang ke, hadiah ke mesti noma simpan dlm satu kotak. agak2 dah penuh, masuk kotak lain.

dan noma adalah seorg yg sgt gemar menulis diari.menulis segala apa yg dirasakan. menulis segala apa yg dibayangkan. menulis segala apa yg istimewa. kalau noma rasa sedih, lagi banyak noma menulis. pd noma, ini satu cara utk kita lepaskan beban yg menghimpit kita. selepas kita meluahkan segala2 nya melalui penulisan, kita akan rasa lebih lega meskipun x dapat membantu untuk menyelesaikan masalah. tapi membantu untuk meringankan otak. ini pada noma lah. mungkin kwn2 ada cara lain yg lebih berkesan. terpulang pd diri masing2.

hasil dari penerokaan noma dlm kotak biru ini, noma jumpa diari lama noma. diari ni noma mula tulis masa awal persekolahan noma di peringkat menegah. senang kata , Tingkatan 1 larh.. (kecoh lah ko ni noma). tercatat sekali tarikh nya "8.april.2002".bila baca balik, banyak kisah persahabatan yg noma abadikan di dalam nya. kisah sedih yang banyak. huhu. al-maklum lah.. masa tu belum pandai bercinta. apa yg penting hanya lah family dan kawan2.ceh!! hihi tp betul lah...

kotak biru kuh berjiran dgn PC kuh...

bila baca balik diarini... perasaan ku adalah.. " wahhhh aku ke yg tulis sume ni?apesal yeye sgt aku ni? eyh2 ayat aku ke ni? eyh2.. bila masa lak aku terasa ati dengan si polan ni.. huahuahua.." mmg x sangka ok. tapi dah belek2 separuh dr dairi ni, ada kisah yg noma dah lupa. noma x egat pun. bila baca dairi ni baru la hegeh2 nak ingat semula.. kira bagus juga ada diari ni. kalau ada masa lapang, rindu kan zaman kanak2. zaman remaja... kita leh baca diari lama kita and mesti kita tersnyum sendiri. perasaan ku adalah GEMBIRA dan RINDU ketika menatap sebuah diari milik ku..
diari masa form1
buruk seyh signature noma.. hikss. tp skunk tidak berupa seperti itu..tulisan pun ala2 doktor x bersijil.. hihi

gembira kerana dapat mengimas kembali kenangan dulu, kerana dapat mencari siapa diri ini ketika di zaman awal remaja. rindu pd kenangan dahulu. perasaan ini boleh membuat kan air mata menitis. bukan menitis kerana kesedihan tetapi menitis atas perasaan rindu.rindu pd kawan2 di waktu itu... akan noma simpan segala kenangan ini sebaik mungkin.

2 PURPLEcrazy:

nurul said...

wahhh..
nak bace diari!
nak bace diari!

haha.
ok .
sila tampar i laju2 sekarang

kupu-kupu_cinta said...

hahaha.. u know what..noma ada gak rasa cm nak post some of my story yg ada dlm dairi tu kt blog.. tp malu seyh.. x pe.. nnt noma tapis sket2.. hahaha.