CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

F.R.I.E.N.D.S

Google
 

Friday, 18 December 2009

melangkah tanpa arah dan tujuan kerana tujuan sudah terbabas

kisah hujung minggu lps... kisah sy dan nadia. begini kisah nya...
mlm sebelum kami keluar adalah sgt sukar utk membuat keputusan...

soalan yg main lari2 dlm kotak minda noma adalah:
nak keluar ke x? nak kua dgn nadia atau dating? nak keluar dgn nadia dan dlm masa yg sama meluangkan masa jgk dgn azmil. boleh x? or x yah keluar lah? hurm... atau ari sabtu keluar dgn nadia... ahad dgn azmil? ishk2....

soalan yg main kejar2 dlm otak nadia lak :
hanya nadia je yg tahu.. yg noma pasti, dia x kisah. mana2 pun boleh. sbb kalo dia g dating pun dye tnggal kan sy sorg2... so dye x kisah kalo sy tnggal kan dye sorg2 semata2 g dating. bagus kan? act noma lg x kisah pun law nadia nak g dating n noma duk uma je. x kisah sgt. sbb everyday kami jmpe. ihihihihi

akhirnya.. noma keluar dgn NADIA saja.... dan tujuan utama noma adalah nak mencari kain utk di jahit supaya menjadi sehelai baju yg boleh di pakai. itu objektif noma. nadia pula?? hanya nak keluar dan ilang kan kebosanan yg selalu mengganggu kami tanpa jemu.

maka, destinasi kami adalah ke Masjid Jamek. hari adalah sgt panas. nasib baik pakai baju warna putih bukan hitam. kalau x, mesti rasa terbakar kulit ni. jalan jalan dan jalan.... tiba2 perasaan kami ble nampak item2 lain.. eyh2 santek seyh ni.. tu pun santek.. ni lg chumel.. eyh2 murah larh!!!! haih... bermula la dilema di benak masing2 terutama nya noma. sbb tujuan duit yg dah di keluarkan dr mulut ATM adalah utk beli kain. so mari la kita call mama utk mintak pendapat. ari tu je ntah berapa kali call mama dan berapa lama bergayut mama.. hanya utk menyelesaikan dilema yg melanda. sbb nya mana lah tahu kan x ckup sen ujung bulan ni. leh lah En.Abah membantu. kui3.

dan jawapan mama adalah " ikut suka akk lah." huahuahua. tp bila nak beli brg nya.. duk belek2 cm x best la plak. so x jd beli... tbe2 nampak sume brg x berkenan lak. haih. pelik sudah. nadia pun sama. lps tu we all bwk diri ke time square.. jalan2 nak cr baju. tp x berkenan. jalan dan jalan. kaki pun dah mula sakit.

otak memasing dah mereng. ntah apa2 ntah yg we all pk. we all dah rasa letih sgt nak berjln tanpa ada tujuan. nak beli stuff pun.. x ada yg berkenan. so mencari la tempat nk lepak+minum. mula2 g foodcourt atas...dah sampai atas, rasa nak mkn donuts laaaa.so mencari la kami. trun naik trun naik. x jmpe. tekak dah haus sgt. cr la mana2 kdai yg jual air. trun naik trun naik. g mcd jap. ramai gile... duk termenung jap.. tbe2 terpk.. td bkn kte ada lalu 7E ke? sumpah rasa diri ni sengal. lalu depan 7E.. tp x singgah beli air. tahan kami trun naik trun naik. pape je la.. akhir nya melangkah ke 7E jgk. lps tu we all decide nk alik. huahuauhuahua. mcm tu je la cte kami. lg pelik dgn diri sendiri sbb x beli apa2. just kua duit tambang and makan. matlamat nk beli kain pun x tercapai.


dah alik uma bru la teregat nak beli pen segala brg utk study. nad pun x terfikir nak beli ink utk printer dye. hampeh masing2. ouh noma sempat jmpe azmil mlm tu. engat kat nak tgk wayang. tp x de cte best. ada pun da lewat sgt . maka kami hanya g makan n lepak dgn kerol (kwn azmil)



ouh jumpe mamat ni kat ktm btg benar. ngah tggu bus kolej dtg jemput.HASNI

0 PURPLEcrazy: