CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

F.R.I.E.N.D.S

Google
 

Monday, 28 December 2009

selamat berbahagia hingga ke akhir hayat..amin...

25/12/2009

sayup2 kedengaran suara mama memanggil nama ku. haihhhhh rasa mcm berat sgt mata ni nak bukak. hingga lah terdengar ugutan seperti ini " ok kakak x nak pergi.. kta pergi dlu. tinggal kan kakak". terus melompat dr katil dan menarik tuala lalu berjam2 di dlm toilet hingga menaikkan amarah pd semua penghuni rumah. huahuahua.

mana boleh noma x pergi kenduri kahwen aunty zara kesygan semua kan...harus lah noma membusykan diri konon2 bia aunty nampak anak buah dye yg sorg ni bermakna dlm majlis perkahwinan kedua nya. kalau tidak. mana dtg nya duit tiket pergi balik seremban-jb. hihihi.

noma, mama and along je yg pergi serbu uma aunty zara pepagi rabun. abah dan lain2 masih relax di rumah. seperti yang dijangka kan.. kami keluarga pertama yang sampai. aunty pun terkial2 br nak bangun. hahaha. x pe2. tdo lambat kn.. hihihi. sampai2 je terus susun kerusi meja. ok. i banyak tgk je. harus la lelaki yg bertanggungjwb bab angkat berat ni kan. anak aunty zara kan semua jejaka.....


...lap kerusi biar tetamu x geli nak duduk. mcm i. b4 duduk tgk dlu kerusi ada habuk ke x. hahaha...


...wahhh mcm kami pulak pengantin bru. lps cadar dipasang, kami terus baring beramai2. ouh ada org lain jgk ye. bkn kami berdua je...

...ini cik ieta. kwn aunty zara dtg utk pasang cadar. dye baru alik dr jog. dye sgt peramah.dye kenal sy. tp sy x kenal dye. sbb mama n aunty selalu duk bergosip pasal anak dara yg sorg ni (aku lah)...
...sy alik cuti hanya utk kerja lap kerusi...

lps tu wat lah apa yg patut. busy..busy..busy... ble x de keje.. wat2 ada keje. act, x banyak pun keje nya... sbb makanan semua di order. senang lah kan. lg pun majlis ni adalah sederhana.

sementara menanti yg lain sampai, noma, mama and remy keluar menerjah GIANT,KIPMART and SUTERA MALL. utk mencari kek pisang dan sewaktu dgn nya. remy pun nak ambik kek yg ditempah khas utk mak dye. cewahhh. setelah terjah Giant and KipMart, terus ke Sutera Mall. ambik kek jeeee... tp kami sempat jugakkkkk.. sempat berbelanja...mama nampak ada sale kat FabrianoRicco.


mama: kakak nak kasut?
noma: nak2! boleh ke? hihihi
terus berlaku proses pemilihan. mama pun dpt sepasang. hihihi.


..mama and remy. ..

...noma and mama...
..xada tmpt lg sopan agak nya nak letak kasut. x pe.. bru lg.. hihi...

dlm kul 3 mcm tu g surau utk akad nikah. cuaca adalah hujan. noma terhegeh2 ikut aunty zara g surau. pd hal, mama sendiri sibuk kat uma layan tetamu. balik dr surau. rumah mmg dah penuh dgn tetamu. dgn jiran2 dtg nak baca doa selamat. ok2... sy terpingga-pingga nak wat apa ni?

ada lah juga wat keje sket2. mama adalah org yang paling sibuk pd hari itu. sy bangga dgn mama saya. demi adek kesygannya. pengorbanan katanya...meriah tetap meriah walaupun hujan.

...knp muka daku.. bkn muka pengantin?... sy juga ingin glamor!!..
...remy, thanks utk bulu mata lebat ini... tp ko lum ganti duit aku lg kan..

..aunty zara..

...cik ieta and noma...

...cik bulu mata dan cik noma...

tahniah!! aunty and uncle

...adik ayu and noma...bakal adik ipar. insyaAllah. haha. lmbt lg. tunggu aku dlu...

...adk kesygan dgn kakak...

...adk chumel... ble camera ada kat tangan i bru nak dgn i taw..

... gelagat mak long.. nampak x kelibat mama noma? busy sungguh dye..

...again...

...my cousin..baha.. aku tahu ko perasan aku snap pic ko kan..

...hanya sisa2 kek je..

...itu yg smart bergaya ayah sy!!...lebiu abah!! dan sedara-mara

..achik(adk sy), amza(cousin ) and remy(cousin)...


cousin again.. apesal gaya ko mcm ni?
ni kerenah cousin dlm bilik pulak
kul 7 lbh bru semua tetamu balik...dan sy sudah tukar baju utk mencuci segala periuk belanga.. lps siap semua nya.. kami on9 dan berwebcam. seperti biasa.. cincin pelanggan tetap.. opss hihi. cincin dpt tgk gelagat family we all yg terbaring di depan Tv kepenatan.

semoga bahagia kepada aunty zara dan uncle mat...amin...

p/s:alhamdullilah. hari tu, noma adalah kurang stress kerana dpt tinggal kan sekejap rasa rindu bile bersama keluarga. i miss u.

0 PURPLEcrazy: