CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

F.R.I.E.N.D.S

Google
 

Thursday, 14 January 2010

keputusan yg mengecewakan...tp dikaburi oleh rasa yang membahagiakan... lupa seketika rasa kecewa...

assalammualaikum....
selasa lepas noma terpaksa poteng dari class. ponteng ke cuti erk? erm... tp yang pasti lecturers tahu kenapa noma x datang class. dah buat surat. noma bukan suka2 x pergi class hari selasa tu, tp noma ada urusan rasmi sikit. parents noma pun dah selamat sampai kat KL. nadia pun terpaksa ponteng class sebab nak temankan noma. thanks nadia. jasamu akan ku kenang.

noma x nak lah cerita apa urusan rasmi noma tuuu. buat sakit hati je. lepas settle kan urusan rasmi tu, kami ber4 pergi makan nasi briayni. kenyang gila... x habis noma makan(ke takut kena sound dgn mak ko wahai noma!!makan nasi sepinggan boleh habis.). ok x apa... mama selalu ingat kan makan tu jangan lebih2. cukup lah mengisi perut. kalau gemuk.... x boleh balik JB. mama ugut ke tu?
...abah dan mama share, kata nya abah diet. pagi nya dah makan 2 biji telur separuh msk dgn roti....x perlu kot abah nak diet. mama yang makin tembam tu kena diet. huahuahua. termsk diri ku..

lepas makan, we all terjah masjid jamek. niat ayah noma nak bawak mama noma jalan2+shopping. tapi rasanya noma yang over kot dari mama noma. noma pula yang minta mcm2 dengan abah. nak itu nak ini. mama geleng kepala sudah... wahh terserlah pula sikap buruk noma depan nadia. mama noma siap mengumpat pasal noma dgn abah dekat nadia. haa. bocor sudah rahsia kamu wahai mama. " kalau makcik ni... x dpt nya dia nak minta mcm2. bapak nya pulak.. diam kan aje apa bdk tu nak..." lbh kurang mcm ni la kan. ok sy terima umpatan itu.. sebab mmg betul. haha. bukan beli barang2 noma je ok. barang2 adik beradik noma and aunty2 pun ada sekali... dtg Kl, x bawak beg pun, just bawak laptop. sekali balik JB... penuh 1 beg balik kampung... (hasil beli belah)

..jgan x kenal noma yang mana 1 pula.. bersama nadia merangkap artis paling popular 2009 di blog noma...
...barang2 yang noma dpt bila bodek abah.. ngeh3. hp tu perlu... sbb noma pakai dua num. ngada!selebih nya..duit poket sy larh!!! mama kata abah potong duit poket.. tp x pun... haha..

tapi, noma rasa x lama dpt habis kan masa dgn abah dan mama. sebab jam 3.30ptg mcm tu dorg dah ajak noma balik hotel dorg. mama noma dah penat kot. rehat2 sekejap dekat hotel, lepas tu terus ke Pudu. ye.. parents noma dtg naik bus. ayah noma x suka kot drive jauh. lagi pun dorg dtg berdua je kan. huhuhuhu kena sound dgn kak fara(kakak angkat noma)... sbb x bgth dia yang parents noma nak dtg. kalau bgth awal2, dia boleh ambil cuti and bawak parents noma jalan2. sorry.. x terfikir pula. lgpun masing2 kan sibuk. hihihi. maybe next time.ngeh2.

..dekat pudu ni. bahagian atas. selesa sikit bila menunggu di tmpt yg sejuk...

..alah.. awek cun tertutup mata pula.. wah3. abah tetap bergaya. yang penting ada En.Janggut.. i like!!...
..abah sengaja bwk mama naik ni. kejap je pun dr masjid jamekke pudu..alolo romantik la tuu..noma dgn nadia.. duk jauh2. x nak ganggu org ngah bulan madu.. ouch!

sampai Pudu, beli tiket jam 5.30ptg. ada lagi setgh jam mcm tu, we all just lepak2 je. lepas parents noma naik bus, noma dan nadia x terus balik kolej. tp kami meronggeng dulu. ngeh3.
pergi mana??? niat hati kami nak karaoke. so noma ajak la seorg kenalan YM. x pernah jumpa... tapi noma berani ajak sebab dia adalah kawan kak fara noma. hihi . lagi berani noma ajak jumpa sebab kak fara pun akan ada sekali.

we all lepak kat area Ampang. dekat je dengan rumah kak fara. masa mula2 datang tu ada abg ayie dan epul. kak fara balik rumah mandi. lepas tu dpt jumpa sorg chatter ni, khaliza nick name nya. first time jumpa. dtg pula sorg lagi chatter yang chumel+suara memikat hati bila nyanyi lagu "wulan". x lain dan x bukan... cipansenanduk!

tunggu kak fara mandi... mmg lama. sabar je la.. haha. lps kak fara datang, dye ajak makan sate kajang. sebab adek angkat dia lagi sorg, kak fam a.k.a kak fara wawa a.k.a kak farah wahida. (x tahu nak panggil nama dia yang mana 1 sebenarnya). dan kak fara janji akan hantar noma balik kolej. ngeh3. suka ni org ajak berjalan.
70ayam+30daging=100cucuk sate

..org belakang nak nyibuk gak!
..ouh my syg...makcik pelangi.. boleh x gelaran ni syg? hihihi...

makan sate!!! order 100 cucuk.sepatut nya, makan 9 org. tp lagi dua org yang naik moto telah tersesat jauh... maka 100 cucuk itu dimakan 7 org saja. x habis pun. kami bawak balik. lepas makan sate, pergi pulak uptown. da lama x pergi sana. asyik pergi downtown cheras je. hihihi tp sy x dpt cari barang yang sy nak. huhuhuhu. after that.... balik kolej!!! thanks kak fara and abg ayie sudi hantar kami... hihihi

dalam kekecewaan... noma dpt kebahagian berada disamping org2 tersyang. happy dapat jumpa abah dan mama.. happy sgt dapat jumpa kakak kesygan(kak fara Db).lepas rindu noma dekat mereka. dan thanks pada yang lain juga.

hurm.. mungkin apa yang berlaku ini ada hikmahnya. insyaAllah...

5 PURPLEcrazy:

eQbalzack said...

all the best n gud luck noma...jgn ponteng2 class lg k...

kupu-kupu_cinta said...

abg eqbal: thanks abg.. hihihi yup2. x ponteng lagi dah. tu kali terakhir utk sem ni. dah nak final ni.. hihihi

applesakura said...

slipar itu lawa!!!! aaaa tidak!hhehe

kupu-kupu_cinta said...

applesakura: ngeh3. sila la beli 1 ...

lalaSILENT said...

waa... bestnya:)