CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

F.R.I.E.N.D.S

Google
 

Monday, 10 May 2010

hari yang indah walau ada hujan rintik2..

asslammualaikum....minggu lepas noma alik JB. mcm2 yang jadi. sedih+ketawa... semua ada...
minggu lepas x puas lepas rindu dgn kumbang ensem tu =(
kalau noma tahu class hari jumaat tu cancel, hari khamis dah terbang balik JB. huhuhu
perjalanan daripada Seremban ke JB penuh sebak di dada... mata dah bertakung dek air jernih... ku tahan2 persaan tu. x tahu lah kenapa sebak sangat2... hanya Allah Yang Maha Mengetahui segalanya...x apa lah.. sakit hati ni biar Tuhan je yang tahu...

JUMAAT
noma tunggu kumbang ensem datang Larkin. lama noma tunggu... sabar...sabar...menanti bersama rasa sebak tu sangat menyakitkan... sabar..sabar... bila kumbang yang x berapa nak ensem(sbb kau baru balik keje,aku tgk kau dah mcm org gila. kahkahkah... tension ye yunk jd designer) kat depan mata... isshhhhhhhhhhkkkkk rasa cm nak tampar2 je si gemuk gedempol ni!!! tapi rindu..... so terbatal niat tuu.. jom jalan2! wahh cpt je kan law bab jln2 ni... usha2 kedai yg mana leh kite buang duit. ok.. kumbang dpt rembat 1 kasut hitam... ngeh3...
lps tu kumbang ensem saya ni sgt pandaikan. dtg dgn moto bot bwk 1 je tempurung kelapa sbg keselamatan kepala... ayoooo so noma balik rumah dengan teksi ...

lepas sampai rumah... cium peluk mak tersyg.... borak2 dgn mak+ menantu kesygan mak(kumbang ensem) sekejap... lepas itu, pergi keluar makan lak kat KFC Plaza Angsana... kebetulan jumpa dgn my kak ipar yang sgt2 la chumel dlm keadaan dye tgh pregnant... hihihi.. nampak mcm dah sarat bebnor tuuuu. x sabar lak nak jadi aunty paling disygi. kui3.

then round2 JB. teman kumbang ensem beli hp. niat hati nak betulkan hp. tp yg rosak tu x layak dibetulkan. baik beli baru je... then, g Danga Bay. kumbang ensem nak beli tempurung baru.... nak yang berjenama je... huh! x pe la kumbang.. dah penat2 kamu bekerja.. beli la apa yang kamu nak ye...

last sekali g karaoke... lama gak kat karaoke.. sbb mula2 masuk buat cerita hindustan jap dlm tuuu.. (jgn pk bukan2 ye). cerita gaduh2.. pujuk2 gitu... hurmm.... hanya kami yang tahu... ngeh3. ngada!
SABTU
hencek kumbang ni kalau noma ada kat JB. biasa hari sabtu pagi2 buta dah terpacak depan rumah. jam menunjukkan 7.30 pagi ketika itu. kumbang ensem dtg dgn kuih-muih nya untuk sarapan di pagi yang sgt awal bagi ku... sementara tunggu noma bersiap. kumbang sarapan dgn bonda dan ayahanda tercinta. sambil tgk cartoon. ok? lantak kau la kumbang.
siap2 dengan lajunya tp masih lagi dikatakan lama oleh kumbang. bungkus2 kek coklat utk ibu kumbang. then, pergi ambil barang dan menuju ke rumah ibu kumbang. tp sygnya ibu kumbang tiada di rumah. maka kami pun melepak di rumah adik hencek kumbang. lama jugak melepak sbb adik kumbang bosan...

lepas lepak, kami jalan2 lagi shopping utk kumbang... org nak g sambung belajar ni semua nak baru kan. ngeh3. (sama mcm aku jugak dulu) . lepas tu, kami g makan kat mana erk? lupa la.. tp besttttttt kami makan mee rebus tulang+sup ayam dengan nasi putih+ABC Special. hari sgt la panas oke. nasib baik keluar kali ni naik kereta... then, balik rumah sebentar. sebab penat sgt.tp mak noma ajak kami pergi Giant kejap. beli brg sket.. ngeh3...

...mee rebus tulang...
...sup ayam...
...ABC special...

malam plan nak pergi beli tiket + tgk wayang. tp hencek kumbang terlajak tidur. noma call+msg x ada respond. sah2 lah tdo mati... so abah hantar noma pergi rumah kumbang. kejutkan kumbang suruh bangun. naisb baik noma ada kunci rumah dye. lps abah balik, kami pun meneruskan perjalanan kami...plan beli tiket balik seremban+ tgk wayang semua nya cancel. sebab dah lewat sgt. apa lagi... acara shopping kembali lg. sy dpt ini...

sgt lah berguna beg yang comel ni kan... thanks kumbang ku...

...thanks kumbangku...
da lama x beli hang bag...


dan noma hanya mampu bagi ini....

kwn2 yg bijak bestari... teka apakah benda di atas ini... murah je.. tp wat sementara ni.. ini je la yg kupu2 mampu bagi kat kumbang... dgn seikhlas hati ini. cewaahhhh....
lepas penat berjln... singgah mkn kat mamak jap. kumbang lapar tahap gaban... asal gaduh je lapar...

kemudia.. balik rumah.. kumbang tidur rumah noma. sebab takut esk pagi noma nak balik seremban dye terlajak tidur lagi... mcm bulan lepas...nanti ckp i ni ngok kalau x sempat lambai2+fly kiss bila noma kat dlm bus. dye kat lua bus. nyampah! ngada lebih...

AHAD
bangun pagi2... siap2 nak pergi beli tiket balik seremban... plan nak naik bus jam 2.30 ptg. nnt sampai seremban x ada la lama sgt noma nak tuggu bus kolej kt terminal... masa beli tiket tu mak pesan tlg beli kan ayam seekor+kobis setgh.. daun kesum sket... baik lah mak... wahhh kami dah mcm 1 family lak. kumbang mmg x malu. mak i dah mcm mak dye sendiri.. ngeh3

sempat juga gunting rambut depan ni. dah rimas.. panjang sgt. then, balik rumah , noma kemas2 brg2. mak pun dah siap masak. lunch together2 sume.... siap2 nak g Terminal Larkin. abah x nak hantar.. konon ada kumbang time tu.. kumbang lah kena hantar. kebiasaan nya abah yang akan antar. x apa la...

naik je bus... lepas kumbang kata nak balik kampung.. noma terus terlelap... huhuhu mengantuk sgt2... x cukup tidur...
kumbang x howt.

thanks kumbang-ku... hari yang indah walau ada hunjan rintik2.. kui3.

7 PURPLEcrazy:

sito said...

wahhh...sedapnye mee rebus..

adek ade bf baru eh?

best2..

nadia said...

sabo yer cik kumbang ngn prangai cik kupu2 anda ney....

hope kowg kkal 2gether smpai bile2...
jgn men kn prasaan mbe sye yer...
heee....~~

oke cik kupu2 sye da komen...:p

kupu-kupu_cinta said...

abg sito.. hihihi sedapppp.. sedap sgt... bf baru? bf tu ape? adk ade kumbang je la..hihihi

kupu-kupu_cinta said...

nadia.. ahaks2.. x perlu la nk mention. hahaha amin... harap2 begitu la ye.. kui3.

Irine Nadia MaRceLLo said...

maaakk aaiihhh..ABC die..mantaaappppppppp!!!!!!!!!!!!!!!!!

kupu-kupu_cinta said...

hye dik irine.. thanks sbb dtg cini..
hihi nak ABC ke? jom dtg jb sis belanja ABC special punya... hihi

kitatauke said...

salam perkenalan...
ABCDEF dia...mmg terbaeekkk dr ladang.....:)