CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

F.R.I.E.N.D.S

Google
 

Tuesday, 1 June 2010

teman lama ku.... yg dulu sgt akrab...



assalammualaikum...

lama noma x update blog kesygan... ke-busy-an yg semakin menjadi2...
final semakin hampir... cuti juga semakin dekat...sedang berfikir2 strategy terbaik utk jwb final dgn terbaik...dah mencari2 peluang yg boleh mendtgkan pendapatan semasa cuti nnt...

ada 1 kisah sedih niiii.... kisah nya begini, noma x dpt mendtgkan diri ke majlis perkahwinan kawan lama noma.... ni bukan alasan.. ini kenyataan... ada masalah yang x dpt dielakkan... uhuhuhu.. sedih x dpt melihat kwn sy berpakaian cantik bersama bakal suami nya diatas pelamin...sedih x dpt jumpa rakan2 sek yg dah bertahun2 x jumpa.... haihhh. apa boleh buat? ini lah di katakan.. bukan rezeki aku melihat mereka di hari yg bersejarah tuuu.. uuuuuuwwwwwaaaaa... somebody help me!!!! kalau lah ada keajaiban... alhamdullilah..

disebalik perkahwinan bihah and DD ni, noma rasa ada banyak hikmahnya taw.... sebab noma dan bihah dah "jauh" sejak noma touching dgn bihah and DD. sebenarnya mcm ni.... bihah ni adalah kwn baik noma masa sekolah... ye.. noma ramai kwn...ramai juga kwn baik.... dan noma suka begituu...

noma and bihah sgt2 lah rapat masa zaman sekolah dulu.since form 2 kot kami rapat.tapi, sejak kami rapat...mana ada bihah, di situ ada noma. mana ada noma, di situ ada bihah... hari2 boleh dikatakan nak jumpa.. pergi sekolah dah tentu2 lah jumpa... walaupun masa form 3 kot kami dah x satu kelas, time rehat jumpa jugak kan... noma dulu masa sekolah rajin betul jd Bendahari kelas.
kalau masuk kelas bihah utk jumpa cikgu ke.. hantar buku ke.. masing2 senyum kambing.. cewahhhhh konon tu sedekah utk ko dr aku la kan...

kalau ada apa2 aktiviti pun selalu join together... kami pernah masuk petandingan menyanyi act masa Hari Kemerdekaan Malaysia kat sekolah dulu...kumpulan kami ada 10org x silap... 5lelaki, 5 perempuan.. kami nyanyi lagu drpan alrwahyarham P.Ramlee dan arwahyarhamah Saloma... tajuk nya.... Joget Malaysia kot... siap menari2 lg... x cukup practice kat sekolah, kami practice kat uma bihah.. uma bihah je la yg line clear. sbb x ramai penghuni...
wahhhh sgt rindu kenangan tuuu... seronok sgt... and kami penah tmpt pertama oke... alhamdullilah... :D

dulu dgn bihah, banyak sgt kenangan...kadang2 x ada kerja, kami cari kerja.. main make-up2 cthnya.. haha mmg sgt xada kerja.. bihah g ambik make-up kakak dia yg baru kawen. kui3... masa tu, noma tidur rumah bihah.. sebelum tidur tu kami make-up.... sgt kelakar...

kadang bihah wat facial utk noma.. pernah juga bihah cuci kan rambut noma ala2 mcm kat saloon... mcm2 lg la. kalau nak beli barang tu, nak sama je... kami pernah beli selipar yg sama... tp saiz kami xsama... x silap noma wanra hitam merah kot selipar tuuu.. taste noma and bihah selalunya sama... :D

kami terlalu rapat, noma syg sgt dgn bihah... dia kawan baik, dia juga mcm adik beradik noma sendiri... tapi, mungkin sbb noma ni sensitive juga org nya kadang2. hurm.. benda pun dah lepas... so x perlu nak cerita lbh detail... yup... noma sgt2 kecewa dgn sikap bihah dulu... sgt2... hingga noma ambil masa nak lupakan...

but, bila jmpe kat FB, noma leh la borak2 lg.. borak bese jew... cuma noma x nak org ungkit pasal kes dulu tu. jadi marah kang.... so bila dia dah nak kawen tu, rasa kecewa ntah pergi mana ntah... ok... noma ni sgt lah degil+keras hati...

but, saya maafkan mereka... dan hope mereka pun maafkan saya kalau saya ada salah silap...


to bihah: ingat x apa bihah and DD pnggil org? "baby" :D noma lak panggil bihah and DD...mama and papa.. hakhakhak. ntah pape jew... kirim salam DD oke.

"selamat pengantin baru"

0 PURPLEcrazy: