CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

F.R.I.E.N.D.S

Google
 

Friday, 16 July 2010

deman rindu saya dah dpt penawar sebenar..

assalammualaikum...

rindu nak berkeletak keletuk kat laman blogspot ni. busy? x ada lah busy sgt. sbb baru naik sem kan. mmg ada banyak masa. tp x ada mood lg mahu update blog. kisah cuti semester noma yang mcm2 cerita. ada cerita yang boleh dikongsi kan. dan ada cerita yang hanya mereka dan keluarga mereka sahaja yang tahu.

cuti semester yang penuh dengan penantian... penantian yang tak tahu bila akan berakhir. wah! dah mula da kau... yela. hari2 noma menanti seseorang. menanti kat depan pintu. menanti kat depan HP520. menanti di talian. menanti sampai termimpi2 seseorg tu dtg. dan akhir nya penantian itu berakhir juga... alhamdullilah... berkat kesabaran akhir nya aku bahagia.. wink...wink...wink... :D

tadaaaaa finally... jejaka ini da ada kat sebelah saya.


lalalalal apesal kau menyibukkk ha wahai kumbang lelaki
untuk menyambut ketibaannya... noma masak okeh!! mak lah org paling berjasa kerana sentiasa menyokong anak perempuannya... thanks mak! i love u larh!!! noma dah beri nama special untuk menu menyambut kepulangan si jejaka iaitu "ayam kari coba-cobaan" sebab noma baru cuba nak masak ayam kari ni. dan sebagai pembasuh mulut, "karipap kentang si kumbang" sbbnya noma buat karipap ni khas untuknya. :D cuti kali ni memang noma cuba untuk memahirkan masakan sendiri. hihiihi terima kasih kat mak, abah dan adik bongsu saya, baby kerana menyokong saya dan sentiasa memberi galakan drpd segi moral dan fizikal. hhahahaha.. terima kasih juga kepada kat along, abg bob dan achik kerana sudi makan masakan saya. dan juga mereka2 yang merasa.

dia sampai lebih kurang 2pagi. haihhh lama saya menanti kat depan rumah. tu la padah org yg duduk kat hutan x nak pakai alat telekomunikasi. tak tahu dia naik bus jam berapa dan tak tahu dia jadi balik ke tidak...

bila dah depan mata... haissshhhh apesal kurus... eyh makin itam larh kau!!! sgt excited dgn kepulangan nya... alhamdullilah.. Allah makbulkan doa ku yang satu ini...

hari sabtu yang bahagia..... kepak bekerja keras. terbang ke sana dan ke marii...
destinasi pertama, Kulai(rumah ibu dan abah nya)...first time jumpa mereka. sgt2 happy. hihii dan sgt2 seronok. boleh tahan rancak kami berborak mengikut rentak irama hip hop... kemudian balik JB semula...sampai pekan Kulai, dia teringin makan mee goreng mamak. ewahhhh x kenyang2 ke?? masa tgh makan baru teringatkan barang yang dia nak ambik kat rumah ibunya... maka terpaksa kami patah balik... lepas ambik barang, terus ke Larkin sebab nak beli tiket bus balik kolej memasing. ke hulu dan ke hilir....kemudian abah noma call suruh dtg office... aduhaiii abah buat apa kat office hari2 cuti ni. hihihi... abah nak mintak tolong sikit. dah x ada kerja.. kami hanya lepak2.... noma x tahu nak buat apa kat office tuuu. posing2 sudahhh...on9 sudahhh... maka noma pun jd cleaner tanpa gaji. sapu office abah. cuci pinggan mangkuk semua... tiba waktu maghrib... si kembar dia pun datang... si adik rindu kat si abang. alololo jejak kasih pulak kat office ayah aku.
kemudian... semua dijemput makan malam kat rumah noma. sian si adik yang seharian x makan. penat pulak keje.


bila si adik jumpa si abang... i kena mengalah ye... adik nya dah rindu tahap gaban dah tuuu. borak x ingat dunia. lepas isyak... noma n dia pun keluar kejap. tempat biasa kami... depan Danga Cruise. yeaaaahhhh!!!

keesokkan nya masing2 dah balik ke kolej memasing... x puas lg la nak bertepuk tendang terajang dgn kumbang lelaki saya niiii. seminggu sebelum jumpa ni langsung x contact sebab dia x pakai hp. susah...susahh.... dah mcm manusia duk kat utan jadi org utan dah kau tahu kanda??

okeh terima kasih....

0 PURPLEcrazy: