CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

F.R.I.E.N.D.S

Google
 

Monday, 6 December 2010

duahari utk duapuluhlima~thanks zwan sabri


assalammualaikum...

terima kasih pd hencek
Zwan Sabri sebab sudi tag kita
kan. hihi... saya adalah blogger yg jarang di tag. :D

makanya.. mari lah kita mulakan. sebelum itu.. ini RULE yang te
lah ditetapkan.

"once you have been tagged, you are supposed to write a note with 25 random, things, facts or goal about you. at the end, chose 25 people to be tagg
ed. you have to tagged the person who tagged you. if i tag you, its because i want to know more about you. "


ehem....test 1 2 3... okeh...

1. noma org JB.lahir kat JB. mak ayah pun sejak lahir dudu
k JB. dulu arwah atok dan arwah nenek sebelah mak pun duduk JB.

2.noma ada 5 org adik beradik. noma anak ke-3. noma ada 2 abang dan 2 adik lelaki.
-along a.k.a kiki
-abg bob a.k.a faizal
-akaka a.k.a noma
-achik a.k.a arrif
-aby(yg sebenarnya baby) a.k.a nizam

3. noma suka coklat. apa2 makanan yg berunsurkan coklat. selalunya noma akan simpan sambul coklat tu. x thu la nak dibuat apa. saja2 nak simpan. sbb suka :D *nk snap collection sampul coklat... tp sygnya itu semua x ada kat JB. brg
2 noma masih ada lagi kt hostel.

4.noma suka tulis DIARI dr sekolah lagi. that y SAYA SAYANG BELOG SAYA. sekarang ni dah ada berapa diari ntah yang noma simpan. masa mula2
bercinta dulu mmg hari2 la diari noma di update. tp bila busy dgn sekolah, exam atau apa2
pun. noma just tulis peristiwa2 penting je. kisah2 sedih lagi la.... bagi noma diari ni pun sgt2 membantu jika kita ada masalah. mungkin antara kita sukar utk luahkan apa yang terbuku dlm hati... so diari adalah SAHABAt yg terbaik utk kita. tu
lis diari ni sekurang2nya hati kita akan rasa lega. *
bleh CLICK utk tgk entry tentang diari

5. noma suka tidur tutup muka. mungkin dgn bantal a
tau kain. xada bantal, kain pun jadi. walau pun t-shirt.

6. noma suka berkawan dengan siapa pun. walau siapa pun dia. latar belakang dia. fizikal dia. kekurangan dia. kelebihan dia. noma tetap sudi berkawan. dan noma
suka jika kawan itu bertuka menjadi sebuah persahabatan. noma a
kan menyayangi kawan2 noma. to all my friends... thanks sudi berkawan
dgn noma. *ecehcehhh tbe nk wat ucapan ringkas. hakhak.
kekasih juga sahabat



7. kalau tgk blog noma pun mungkin org dah boleh aga
k. noma pencinta warna purple.

8.kuat atau mudah menangis. sob...sob..sob.. mungkin sbb sy ni sensitive skit kot.

9. org kata noma kuat merajuk. hohoho nk buat mcm mana. tp x de la teruk kan. majuk2 manja gitu. ngeh~

10. mak kata noma degil.

11.abg2 dan adik2 kata noma anak kesygan abah. tp sebe
narnya sem
ua anak kesygan. haha mungkin sbb noma sorg perempuan and agak mudah la law nk mntk sesuatu. :D jgn mudah salah faham ye wahai hero2 ku.

12. family panggil noma kakak.

13.ouh kalau Zwan Sabri suka kumpul duit syiling 50sen. noma suka kumpul duit syiling. x kira la bape sen.

14. kuat berjalan. maksudnya...suka berjalan2. pantang dia
jak.. mesti on aje. *jauh perjalanan luas pemandangan. x gitu? :D

15. seumur hidup sekali saja berambut pendek mcm lelaki. masa darjah 5 x silap. noma wakil sekolah utk team bola jaring. jadi GK. (kalau cerita sekarang mesti x percaya bile tgk ketinggian noma. haha tp masa sek rendah. saya agak tinggi berbandin
g kwn2 lain). masa nak lawan net ball.. cikgu bgth... yg rambut panjang tu ikat kemas2. rambut nom
a adalah sgt panjang. so ajak mak g kedai gunting rmbut. sekaliii hambikk kauuu. x agak2 pendek nye.. *abah x suka anak perempuan dia rambut pendek m
cm bdk lelaki.

16. kadang2 noma jenis manusia yg suka bersendirian.

17. noma suka tgk cartoon yg comel2. mcm shin chan, doreamon... yg lawan2. x berkenan. hee~

18.noma rasa noma ni org yg agak cemburu kot... :D terbukti bila sedang bercinta. kui3. hihi

lagi...lagiii apa erk? dr smlm x siap2 ni. haha da x thu nk taip apa
lagi tentang diri sendiri.

19.ada org kata noma insan yg jiwang. kui3.. entah la.. xperasan la pula selama ni. tapi baru2 ni bila bercinta dgn sang jejaka kesygan sy ni... mcm terserlah pulak jiwang nya... *bagi kad lobloblob warna pink....ayat lak terlebih gula. hohoho. kalau buat salah. bg kad "i am sorry" gambar teddy bear. ahaha




20. noma sgt2 tak suka kaki pukul. lelaki yg pukul perempuan..huhuhu dan korg pun mesti x suka kan jenis lelaki mcm ni.

21.noma x suka sayur taugeh. lagi2 kalau taugeh yg dlm bihun or mee.

22. saya harap kalian percaya ini.... saya setia org nya...ahakksss.. geli la tu baca statement mcm ni kann. haha maaf.


huhu dah buntu dah niiiii. apa lagi yee... jap2 tanya kawan noma jappp. ( x aci kan)
23.ye kot la bab jaga hatiii. antara cinta dan sahabat mungkin noma akan pilih sahabat. sanggup merelakan cinta pergi utk sebuah persahabatan. eceehhh. sobb sobbb dah2 ini semua kisah lama.. tp da 2 kali terjadi.x pe. sy ikhlas.

24.lagiiiii ouh yee.. birthday noma ea? 24. january.1989. Aquarius. :D

25.akhirrrr nyaaaa sampai juga ke no. 25 ni. haha. oke2. last sekali apa ye? kawan2 noma kata... noma friendly and sporting. mereka yg kata. bukan noma yang cakap. sekiannnn....


ok... mereka noma nak tag.. ialah:



1.hastler...nama manja dia bapak ayam
2.naem...kawan sekolah rendah
3.meera...kawan baik sejak sekolah teknik.
4,hamdya...kawan baik jgk sejak teknik.
5.lya...kawan blogger yg sy syg sbb dia sgt peramah dan x sombong :D
6.mas....kawan baik dekat kolej. rindu nk mkn sesama :(
7.nadia...kwn baik sy jugakkk... muaxx
8.jazmin...kwn kolej
9.laina...kwn kolej. *ingat kan min n laina ni kembar. :D
10. farhana....kwn sek rendah noma ni..
11.ain....kawan blogger yg comel cantik baik hati dan jatuh hati utk berkwn dgn nya. :D
12. abg sito...abg angkat sy yg comel..awek dia Gemma Arterton. nama manja kak jemah.
13.ecah..kwn kolej :D
14. kak miera... akk blogger yg kecil molek. comel lote...
15.akem shukor... dia kwn kpd kwn noma
16. kyoo reza... rakan blogger :D
17. mama. mama yg ada kembar 3 yg sgt2 comellll
18.hanz...kawan chatting 2 thn lepas kot kalau x silap.
19.diana...kwn baik sy bru creare blog.. ha ambikkk ni keje ko jgn malas2 nk taip. hihi
20.fara...kwn baik suka berjln2 xx reti duk uma. hahaha.
21.ainul amira...kwn blogger yg bru je noma follow :D
22.ouh bulannn.... lalalala kwn blogger sy yg ni mmg baik org nya.
23.e'in or farra... rakan blogger yg bru je temui jejak nya. ari tu mana ntah ilang. hoho
24.nana.. rakan kolej sy
25.ryna atau zai. kwn baik noma jgk niiii. lama jgk dye x update blog.



agak2 kalau kalian dah pernah buat tag ini. x ya buat lagi ye... just give me ur link entry about this tag. nak gak baca. :D thanks!


hari yang manis harus dikenang di usia tua. sekian... (:

16 PURPLEcrazy:

ZWAN SABRI said...

owh.. anak JB sejati ni.. haha..
ek eh, noma pown suka kumpul duit syiling ek? klaw ada syiling 50 sen tu, hulur2 la kat zwan k.. hehe..
erm, btw, untung sebab jadi anak perempuan tunggal dalam family.. sah2 melaram abes punya nii.. ;)

kupu-kupu_cinta said...

zwan: aah suka kumpul syiling. kalau keluar jln2 syg nak gne syiling. haha wet50sen pun bnyk zwan. hihi.
alhamdullilah.. tp bosan skit la wann. huhu x leh nk tukar2 baju dgn adik badik. hahah. x leh nk makeup2 kat uma. kui3.

LainaSofia said...

waaa ~ . akk . Thanks tag . InsyaAllah kita akan buat okay :)

kupu-kupu_cinta said...

laina: okeh. da bwat bgth oke. nnt akan di terjah, hihi

anna said...

terharu..akan buat sekarang jgk!!
ngehehe

kupu-kupu_cinta said...

anna: okeh dear.. jgn lupa bgth okeh.:D

cancerGreen said...

wah..wah..thanks sbb tag saya...akan dibuat nanti..tunggu.....hehhe..:) rindu kamu :(

kupu-kupu_cinta said...

mas: okeh. da bwat bgth oke.. rindu kamu jgk.. :( jom esk dinner sama.

♥e'in♥ said...

wah... byk 2 soklan.. t farra amek k.. lau lmbt, jgn mara au syg... ;)

CikPuanMiera said...

ohohohohoi.
kene tag ye.
insyaallah kalo ade lebey masa akak buat ye darling =)

kupu-kupu_cinta said...

fara: hahaha tahu x pe... naik semput gak nk siap kan ni.. ni pun ambik 2 ari. haha. take ur time.
\



kak miera:oke kak. x pe la kak.. take ur time....

Mama Kembar 3 said...

noma, thanks tag mama :-) manyaknya nak kena buat hehehe

JaZMin said...

lmbt plak! sowwii...kk..t sy wat k..tqqq!

kupu-kupu_cinta said...

mama: hihi welcome.. wanna know about u and ur heros. :D mmg bnyk kan.

kupu-kupu_cinta said...

jazmin:hihi masih blum lmbt. okeh.

Sito Kebaboom said...

dan juga seorang cool..bukan gewwdixss ok..