CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

F.R.I.E.N.D.S

Google
 

Wednesday, 15 December 2010

rupa nya ada lagi 1 mcm hal

assalammualaikum..

saje mengada nak update lain2 entry. pd hal cerita ini adalah sgt berkait dgn cerita "walau hanya 1day" hihihi

kisah tetang perjalanan balik noma dr Kuantan ke JB. mcm niiii dipendek kan cerita , bila noma dan para passenger yg lain sampai kat tol Machap, tiba2 bus kami rosak. b4 that, noma dah perasan bus ni lain mcm sebab nya tiba2 kelajuan bus ini sgt la slow ye.. tersgt sgt lah slow. telalu slow atau terlampau slow..... lain dr biasa. kemudian mula lah bus mati. dah mula sekali... jadi la berkali2. bila da hidup kan enjin, jalan sikit, mati lagi. sampai kali ke-5 mati mmg terus x boleh start. masa ni kami baru je lepas tol Machap. driver dan pembantu cuba tgk apa yg x kena. dah mula sibuk calling2 apa yang patut. dah mula tahan bus lain yg menuju ke JB utk tumpan kan 16 org penumpang termasuk noma.. tapi hampa... maka driver pun kata akan dtg bus ganti drpd larkin nanti...

bayangkan la.. masa ni hampir kul 2 pagi... kami di arah kan tunggu di luar bus dan angkat barang2 kami... tuggu bus ganti pulak 1 hal. mmg sgt2 lama... lbh 1jam lbh 2 jam mungkin... mmg x larat dah niii. dgn nyamuk yg sedang mengatal. tawakal je la time ni...

noma mmg dah text and call family awal2 since bus mula mati kat tepi jalan. piie pun dah start risau.... noma masih boleh cool lagi sbb ada ramai lagi penumpang. dlm hati berdoa segalanya selamat.

menanti dan ternanti2 akhirnya bus ganti tiba... lalu perjalanan kami bersambung... noma turun bus, jam noma dah kul 5.30 pagiiiii.... lu pk la sendiri... balik rumah mmg x menyempat... terus bobok.

masa pergi mcm2 hal...masa balik rupa nya ada lagi 1 mcm hal. kini saya tersenyum bila terkenangkan pengalaman ini.... :)

p/s:alhamdullilah segala nya okeh.



hari yang manis harus dikenang di usia tua. sekian... (:

0 PURPLEcrazy: