CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

F.R.I.E.N.D.S

Google
 

Tuesday, 7 December 2010

sepanjang perjlnan yg mcm2 hal

assalammualaikum...


pd sabtu lepas(4/12/2010) kan kan kan. noma kebosanan duduk kolej. so mntk pendapat sang jejaka utk keluar berjln2.nak sewa kereta(konon bdk bru dpt lesen.huh!). piie kata lebih baik dtg sana g waterfall. wahhhhh mcm menarik je kann. tgk jam dah tgh hari. bagaikan ribut noma bersiap. dgn beg semua belum kemas. haisshhh. yela...plan nak balik JB hari ahad.

lepas siap, noma mintak tlg housemate noma hantar kan ke terminal 1. sampai terminal 1 je dah dekat jam 5ptg. terus ke kaunter. bus PlusLiner and Transnasional yg ke Kuantan... PENUH. huhuhuhu... mungkin bukan rezeki noma nk ke sana... maka lepas tu mundar mandir depan kaunter. fikir2 nak balik JB terus atau tidur lagi semalam kat hostel. kalau tidur lagi semalam boleh la berjimba dgn nadia dan mas.

tp..tiba2 ada org kat kaunter Mesra Liner tegur noma tanya nak pergi mana. noma ckp lah nak pergi Kuantan kannn. oke Mesra Liner ada tiket ke kuantann. tp hati ni entah mcm was2 la pulakkk sebabnya x pernah naik bus company ni...oke2 x pe..

mula la detik menanti di terminal. dr jam 5.30 ptg sampai 8mlm. bus noma 8.30mlm. tapii kul 8 still x nampak bus nya.. hohoho risau ke hati ni?? cuak sikit jew... dannn tiba2 ada kakak duduk belakang tegur noma.

kakak:nak pergi mana dik?
noma:Kuantan.
kakak:bus apa? meyh akk tgk tiket.


noma pun bagi la tiket kat dia. dia kata bus ni rosakkk.hukkkolooohhhh....
kakak tu bwk noma pergi kaunter. ada sorg pakcik yg jaga. dia kata ada bus ganti. tapi kena naik KL. so noma dgn 10 org lagi yg senasib naik la bus ke KL. pakcik tu ada bg 1 phone number kat budak lelaki baju purple. tp kannn antara 11org ni. noma sorg yg naik Kuantan. yg lain ada yg ke Ipoh, Sg.Petani dan Kemaman. aikk x kan semua ni 1 bus yang rosak tadi kan?? aneh!!

bus kami tu berhenti kat Terminal Hang Tuah. kemudian driver bus kata naik bus yang sebelah ni. kami pun naikk. dlm kepala otak kami ...ini bus yang akan bawak kami ke destinasi yg kami nak pergi. noma pelik mmg tetap pelik lah kan... so,bus dah jalannn kemudia dia berhenti kat Terminal Bukit Jalil tuuu.

walaupun penat... noma mmg x boleh tidur... budak lelaki baju purple tu dpt je duduk terus tidur. haiiissshhh. sedang duduk2 tgk umat manusia yg lalu lalang. tbe2ada org dtg tanya bus ni pergi mana. org tu tanya kat sepasang suami isteri yg nak Kemaman ni. noma x dpt dgr apa yg mereka borak kan.. lepas tu noma tanya bro kat sebelah noma...

noma:bus ni g mana erk?
bro: hanyaiii.
noma: huh??ape?
bro:hanyaiii
dlm hati: kat Malaysia ada ke nama tmpt tu?
noma: kat mana tu?
bro: thailand.

sumpah weiiiii . noma x terfikir bro tu kata bus ni nak pergi Hat Yai,Thailand!!!! dan x pernah terfikirrrr kami salah bus. act salah kami ke? rasanya salah bus jugak sebab x mintak tiket dan x ambik tiket yg noma nak bg dannnnn x buat announcement yg bus ni nak ke Thailand.

dgr je bus tu nak ke Thailand.. noma terus turun bawah jumpa driver.

noma: bangg.. bus ni nak pergi mana?Thailand??
driver:ye syg...ayg nak pergi mana??
*gatal jugak kauuu
noma:Kuantan
driver: kami nak ke Thailand syg...
ekkkeeelleeehh menci tgk kau. syg2 lak...

nom terus blahhh naik bus angkat barang2. kelam kabut masa tuuu. dah turun bus. hati terdetik. otak ligat berfikir... "aku nak pergi mana lps ni? aku nak contact siapa erk? siapa yg free sekarang ni?? balik kolej je la..." time ni hati mcm sedih pulaakkk sbb tiba2 rasa cuak tgk org ramai. hohoho. tp 1minit je la perasaan tu muncul.

11 org yg dr seremban ni destinasi berlainan. noma x sure semua 11 org ni turun dr bus(thailand) tu ke tidak. x silap budak baju purple tu mcm tidurrr je... huhuhu cm ne lah nasib dia. nak kejut kan x sempat. dlm kecuakkan itu mmg x akan fikir pasal org lain.dah duduk2 tu baru perasan. sbb dia sorg je noma x nampak. yang lain dah turun and naik bus masing2.

noma nampak sepasang suami isteri yg nak ke Kemaman. noma tegur mereka. diaorg kata nanti ada bus. kuantan dan kemaman sehala. nnt berhenti Kuantan dulu baru Kemaman. okeh...hati lega sudah. alhamdullilah. noma pun stay je dgn kakak and abg tuu.

lama jugak lah tunggu bus... berjam lama nya.. dannnn noma x makan apa pun 1 hari tu. x terfikir lak pasal makan. malas nak makan.

dlm kul 11 lbh bus pun sampaiii..alhamdullilahhh. badan letih sgt masa ni. mood msg pun dah ada... msg2 dgn sang jejaka dan kwn2 utk hilang kan mood sunyi. hahahaha sunyi jln2 sesorg. hahaha.

lbh kurang setengah jam bus bergerakk.. noma baru je nak lelapkan mata.... tbe-tbe..... terdgr bunyi bising...apa lagi niii. dlm kepekatan malam...noma dpt tangkap ini pergaduhan antara driver dan passenger mak salleh. mak ye.. bukan mat.. nak panggil minah salleh. x sesuai tgk drpd factor kedutan di muka. ouh nampak lak kedut muka dye memlm tu. yelaaa b4 naik bus noma sudah nampak ini mak salleh.

isu pergaduhan: tentang bau busuk stokin milik mak salleh tersebut.
begini cerita nya... masa mula2 para passengers naik bus... dan driver pun sudah ready utk memulakan pemanduan. noma terdengar lah hencek driver itu bersuara " tlg turun kaki ni. kaki u kat kepala i tahu" . tu sbg permulaan.main langgar je ckp dgn mak salleh yg x paham bahasa kita.

bila noma dah terlelap. terdengar lagi suara yg membingitkan... driver tu mengadu kat kteorg. mmg 1 bus larh dgr. dia cakap dia x tahan bau kaki mak salleh ni. lagi marah bila minah salleh tu naik kan kaki nya(mak salleh ni duduk belakang driver) ke atas. lalu kaki itu betul2 berada dibelakang kepala driver. kalo noma pun hanginnn. kalau korg hanginn x ??? driver cakap lagii.. dah tepis kaki dia 2 3 kali still nak letak kat atas lagiii. tu yg agak nya driver berhenti tepi jalan dan berdiri. ishkkishkkkishkk.

sebelum tu driver dah tegur baik2.tapi mungkin mak salleh tu x paham... so driver panggil sorg budak perempuan ni. utk speaking dgn mak salleh tuu. hohohoho. driver suruh mak salleh tu duduk belakang baru dia nak drive. kalau takkk kusut hidung dia dgn bau stokin itu! org sebelah mak salleh tu pun x tahan. huhuhu. teruk sgt ke erk? nasib baik noma duduk jauh. huh! bila nak sampai kalau driver bus x nak bwk bus niiii.

mak salleh tu still berdegil.. driver bus pun sgt pasrah agak nya... huhu perjalananan pun diteruskan.

dlm 1 hari tu.. mmg mcm2 hal yang jadiii pd diri sendiri. dan x lupa jugak pd org lain. mcm2 perkara yg noma dpt lihat dlm 1 hari tu.pengalaman yg tidak akan dilupakan....

mcm mana pun.. sampai Kuantan kul 5.30pagi kalau tak silap. terus pergi makan dan lepak kat KFC teluk cempedak. laparrrr...

esok nya adalah hari menimbus kerinduan dgn pasir2 pantai. dan noma seronok dpt berkenlalan dgn kwn2 si dia.mereka couple yg sgt comel...dan serasi bersama.




hari yang manis harus dikenang di usia tua. sekian... (:

4 PURPLEcrazy:

cancerGreen said...

noma! gila la..nasib baik kamu bertindak cpt..law x, x pasal2 dah ke thailand..huhuhu..bahaya2..:D
kesian kamu..:( nasib baik selamat sampai ke destinasi walaupun lambat gila..huhuu..mmg mcm2 terjadi pon ni..mesti xleh lupa sampai bila2..huhu..

kupu-kupu_cinta said...

mas: hahaha.mmg gila pun. dan mcm2 hal. ahaha. tol2. mmg x akan lupa. oke tggu next entry. ada lg 1 mcm hal

cancerGreen said...

hehehe...wah..ada lagi?baik!saya tunggu!hehe ;)

kupu-kupu_cinta said...

mas: haha aaah. ada lgi 1 mcm hal yg jd.