CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

F.R.I.E.N.D.S

Google
 

Monday, 10 January 2011

hye adik =) part 2

assalammualaikum....

wahhwahhh ada part2 lg entry "hye adik" . harus la... kan ramai kakak dan abg. kui3.

dulu kann.. masa active ber-ym. masuk room sana sini.. sana sini? act kerap masuk room chat negeri sembilan 1 (N9 1) je... sebab noma kan study kat n9.

time tu mmg chatter tegar la kata org... join gath sana sini. gath haram gath x haram pun join. kat room ni yg specialnya... kami semua mcm 1 keluarga. se
ronok! gurau senda, share problem, gossip...semuanya dihujung jari.

mari berkenalan dengan mereka....

abg baju merah jambu yang bajet geget bibir nmpk semakin jambu niii.. namanya syafiq. tapi non adoo nya noma panggil abg syafiq. sebab merujuk kepada dunia ym, ia nya agak skema ye tuan2 dan puan2... perkenalkan, abg baju merah jambu ini ialah abg stippp.

abg stipp ni beza umur x jauh pun... duk ngengada tiba2 jadi adik abg. pada hal beza umur setahun je kot. kekasih abg stipp pun sebaya noma. tp x adanya noma gedik2 nak panggil dia kakak kan... hihi...

istimewanya abg stipp... dia la abg yang boleh bergurau senda sec
ara kasar... x nak puji lebih drpd 1 perkara nanti mula la riak. :D

lama juga noma kenal dengan abg stipp. makan tahun juga la... makan tahun pun kurang lebih 2 tahun kot. kalau x silap larh. abg stipp ni pun suatu ketika dulu popular kat laman blog kupukupu cinta ni...banyak kontroversi. mcm2 hal larh kan.tapi alhamdullilah. sekarang ni dah x ada la kan.. semua pihak sudah boleh berfikir secara rasional. :D

abg noma yang ni not available okeh... sudah berpunya.. dimiliki oleh cik ain kite yang manis...

tadaaaa...cik ain ni la yang sebaya dengan noma... moga kalian sampai ke jinjang pelamin. jgn lupa jemput adik mu ini ye abg stipp... kite tgk siapa kahwin dulu. kui3.


macho x? macho x? hihihi. abg yang gagah perkasa ni... adalah abg wannn. ramai sangat nama wann yang noma kenal.. tapi hanya abg wan ni sorg je yg ada nama comel iaitu wan boyot. ngeh3x. comel what wan boyot. walaupun sekali dengar mcm scary je nama tu kan.. hihi.

kisah abg wan niii adalah secara x sengaja... dulu2 masa awal2 noma sambung belajar noma ada selisih faham dengan seorang abg angkat noma... nama dia abg sito. x silap nama sebenar abg sito ada bunyi wan jugak... tiba 1 hari abg wan boyot ni tegur noma..(dlm YM). noma tgk id, tgk gambar... eyh abg sito??? agak excited juga la... sebab da lama lost contact dengan abg sito pasal bende bongok yang aku merajukk kann.

duk borak2... tiba tang number phone, noma tanya dia... eyh abg bukan ada ke number noma.. abg wan boyot kata x ada.masa ni noma still fikir dia abg sito. noma cakap la... noma pakai number lama.dia kata x ada. noma anggap number noma hilang. so noma bg je balik number noma. tiba2 tenga borakkk. rasa lain pulakkk.. abg sito duk kat Penang and study lagi.. kenapa dia ni ada kat N9 lakk?? aneh niii... lepas dum dam dum dam tanya tu ni tu niii.Oo0o0o0o0o0... sudahhh aku salah orang. tp serious pic kat display tu memang sebijik macam abg sitooo.. so noma da start panic sebab dah bagi abg wan boyot ni number.. tapi abg wan boyot kata. dont worry.. lega! mcm mana x salah orang. abg wan boyot ni pun tegur noma.. dengan panggilan "Adik"

after than that... noma selalu berchatting dengan abg wan. kadang-kadang share problem dengan abg wan. nasihat-nasihat daripada abg wan pun sangat berguna... thanks abg! :D

ouh abg wan ni pun not available. sudah ada kekasih hati yang cun melecunnnn... kak ct!
manis kan mereka berdua :D
abg yang ni pun ada nama comellll... abg cibong.. sampai sekarang noma x pernah tahu cibong tu apa. mcm mana na tahu. tanya pun tidak. cari kat internet jauh sekali. ihihi

Bong Bong Cakkk... perkenalan pertama yang sangat x seronok bila abg cibong terpaksa dengar keluh kesah daripada adik dia... mana x nya... noma masa tu baru lepas kecewa... abg cibong lah yang dengar rintihan hati ni.. sob..sob..sob sedih kan abg?? haihhh bodoh nya adik abg ni kan dulu ?? jangan cerita kat sesape taw!

selalu mintak abg cibong. tapi belum pernah dapat lagi. hahaha mungkin dia nak tengok noma kurus dulu baru nak belanja coklat kot. kui3. abg cibong ni noma x sure single lg ke tidak. hihi
abg yang niii.. maaf la.. saya x kenal. saja je letak pic dia kat sini buat meramaikan majlis
"hye adik =)" kali ni... hihihi sorry abg ayie... gurau senda jew... kalau depan2 nak gurau2 segan. malu2 tenuk. kui3.. haha . beliau adalah kekasih kepada kak fara merangkap kakak kesygan noma... haaa tunggu jap lagi ada la kak fara tu muncul. Fara Db ye namanya...
ingat lagi x kakak cun melecun ni... haihhh baru je tengok x sampai seminit tadiii. tuuu kat atas... kak ct ni kekasih hati abg wan boyot... cun kan beliau... kakak ct ni pun baik taw.... belanja i makan kat Old Town lagi u.. plus karaoke lagii. masa tu dah la first time jumpa kak ct.. terus dapat makan free kan... hihi ingat lagi x kak? masa tu sy adalah sgt malu2 ayam. karaoke pun duk tahan kentut. hahahaha bukanBUKANbukan.. gurau je... :D ouh rindu nak jumpa akk!
ini sifu saya dlm room chat!!! nama dia LABU. unik kannn... KAK LABU.. haaa lagi tambah manis unik nya... kak labu yang sangat sempoiiii.... duk bergurau, merepek, mencarut.. melucass memang syokkk kalau bergurukan kak labu.. hahaha.. tapi.. itu semua hanya lah sebagai menghiburkan hati ye... tiada kesan yang memudaratkan. kak labu yang sempoii.. lawa rambut baru anda....

lalalalaacomelnya pose... anak sapoo la niii. hihi.. tadaaaa kak fara Db. kak fara yang pada mulanya ku sangka kan garanggg tapi yang sebenarnya penyayang....

sebelum jumpa kak fara... macam-macam cerita noma dengar pasal dia... semuanya agak mengerunkan.... gerun bila orang kata kak fara kalau marah maki orang memang lemak berkrimmm... faham-faham la ye... hihihi..

Gath ke-2 kat Kuala Pilah yang menemukan kami... malam sebelum gath tu, noma dr JB turun Seremban. kebetulan masa tu noma nak naik cuti. so, malam sebelum tu semua warga chatter tegar lepak kat Senawang.. eyh x semua la. sebahagian je. so noma dr JB perut adalah sedang kosong.. rasanya dah masuk angin. noma order bihun goreng. masa tgh tunggu order tu... kak fara baru sampai... noma memang x nak pandang la kannn. kot tiba2 dia mencarut kat akuuu. mahu menangiss... hahaha x ada la.. noma lebih suka diam dan senyum je...

mereka sedang berborak dengan meriahnyaa... noma pulaaa sedang mengadap bihun goreng tuuu dan pd masa yang sama... sedang sakit perut yang amat.. mmg x boleh masuk bihun niiii.. x boleh dan xbolehhh... tengah berperang niii. tiba2 dengar suatu suara " noma tu makan ke mengaji" huh??? suara siapa tuu.. noma toleh... dannnn ouh kak fara tegur larhhh.. eyh dia ni sound aku ke.. saja nak ajak bergurauuu. x pe xpe.. diam kan aje.. senyummm.. senyummm...sengall la ko noma....

tapi after gath tuu.. noma tengok.. dia x ada la mengerunkan macam yang noma fikir.. haha baikk je... dah kenal... lagi la baikkkk.. dah sayang... lagii lah lagiii lahhhh baikkk dan berkasih sayang la kami hingga kini..

kak fara sangat caring... sy tahu beliau sygkan sy.... dan sy sgt la syg kan beliau...


person who can make me smile always.....si jelita ini larh! xsangka saya sayang awak. hihi. sebab kita kenal pun x ntah mcm mana kannn. segalanya hanya sekelipmata.

beliau yang baik hati ni sangat la disenangi... kadang-kadang, dia la tempat noma mengadu nasib... dear... thanks sudi tlg noma masa noma susah.. thanks sudi dgr masalah noma.. thanks sudi share problem together... thanks for everything. i miss u damn much... lama x jumpa.. dan buat kerja gila...i wish one day we will meet again...


mereka antara insan yang noma anggap macam kakak dan abg sendiri... saat ni.. rasa rindu sangat... =( rindu nak bergelak ketawa, bergurau senda.. rindu nak bermanja2... =( sejak bila entah noma rasa noma semakin jauh drpd mereka. kadang, tanpa mereka... x meriah hidup ni. kosong tanpa warna.. tapi sikit demi sedikit.. masih ada keluarga, kekasih dan sahabat yang mewarnai hidup noma... terima kasih.

kakak2 dan abg2 yang jauh tuuu. adik kat sini sentiasa mendoakan kesihatan kalian... dan x lupa untuk mendoakan kebahagiaan kalian juga... semoga Allah melindungi kalian walau di mana kalian berada... kalau diri ini masih diingatan kalian.. Alhamdullilah...


Love,
adik noma



bila rindu, noma cuma dapat tengok gambar2 mereka...

hari yang manis harus dikenang di usia tua. sekian... (:

0 PURPLEcrazy: