CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

F.R.I.E.N.D.S

Google
 

Saturday, 8 January 2011

MALAM KEDUA mael

Assalammualaikum..

Okeh! Tanggal 1 January 2011 adalah tarikh bahagia bagi cousin noma (abg Rafi) dan cousin piie (amy). Cousin noma bertunang. Cousin Piie pulak bersanding. Pada awalnya, noma dan piie plan kami pergi majlis cousin masing-masing. Lepas majlis tu baru la jalan-jalan dengan mael.Tetapi, noma dapat pulak undangan daripada ibu piie datang majlis cousin piie. Malu! Sebab mesti ramai sedara-mara piie. Kalau nak pergi pun ada masalah.

Masalah yang timbul hari tu ialah mcm mana nak manage masa. Noma mana boleh ada kat dua tempat dalam masa yang sama kan? Mula-mula pergi majlis cousin noma dulu. Ingat sempat nak datang majlis cousin piie. Tapi kalau majlis tunangnya x habis lagi mcm mana nak pergi. Piie x ikut noma ke majlis tunang tu. Mcm x manis pula.. :D

On the way balik rumah aunty zara (mak abg rafi), piie msg cakap mcm x sempat sebab masa tu memang dah petang. Noma kata x apa la… awk pergi sorg. Eyh dengan mael. :D ibu piie pun call suruh datang. Tapi maaf makcik.. memang x sempat :(

Petang tu dalam jam 6 petang baru kami bertiga keluar. Bawak mael pergi makan kat ZZ. Sebelum tu berlaku kejadian budak kecik hilang. Budak kecik tu hencek mael kita la yang tiut miut. Kami pergi baik motor, hencek mael kita ni pula kan pelancong kat JB ni. So dia memang kena follow kat belakang kami je la. Tapi tiba-tiba mael ni bawak laju je… aikkk ko tahu jalan ke? Dah keliru nak masuk simpang mana. Simpang Uda ke. Simpang ke Danga Bay ke atau simpang ke Larkin. Tapi kami masuk simpang ke Danga Bay. X jumpa… laju betul dia bawa motor.

Kami berhenti kat tepi jalan. Ada orang sedang memancing. Try contact mael. Tapi teringat battery mail low. Hohoho memang terbaik…. Duduk dan berfikir. On the way nak ke bank, mail call. Dia kat petronas uda. Kebetulan kami kat bank cimb seberang jalan je. Bijak mail pergi cas hp dia kat kedai hp. Dan dapat free pulak tu! Hahaha sebab dia hansome. Kui3.



mee rebus tulang +daging
noma makan Laksa Johor
tu diaaa tetamu kami bersama mee rebus
teragak-agak mael nak hirup tulang tu dgn straw.
dia ni jgn cakaplarh... favorite dia ni.


anak siapa ntah piie nyakat

pergi makan kat ................(x ingat lah nama tempat nya) huhuhu. yang pasti suasana di sana adalah ala-ala kampung. duduk sopan santun kat pondok beratapkan daun. Berdindingkan dahan pokok. Hahaha.. syokkkk. Kalau ramai-ramai lagi syok. Kami syor kan mael makan Mee Rebus Tulang + daging. Oke kali ni kami rasa dah mcm bawa mael jalan-jalan cari makan. Piie pengacara, noma photographer mael lak tetamu jemputan setiap hari. Hahaha. Dah kena da tu.

Kemudian, kami pergi main bowling kat Plaza Angsana. Dah lama x main bowling. Mael adalah juara! Noma naim juara.piie sagu hati. Hahaha. Lepas bowling, karaoke kt jamban. Lepas tu pergi minum. Kalau dah pergiminum tu. Memang lama la melepak. lepas hantar noma, piie dan mael balik Kulai rumah piie. Sebab nak jaga rumah. Ibu piie still kat JB.

gaya ada dah
oke ini juara kami








hari yang manis harus dikenang di usia tua. sekian... (:

2 PURPLEcrazy:

Cik Ain said...

wah, kecur air liur saya dibuatnya dgn mknan2 d atas :)

kupu-kupu_cinta said...

hihi ain.. mari la banje akk mkn mee rebus. kui3.