CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

F.R.I.E.N.D.S

Google
 

Thursday, 13 January 2011

the best follower award from ecah

memang gemar buat kerja lambat2 kann... sorry ecah lambat buat tag drpd kamu. :D

1. bagi ucapan

ouh ucapan ye...okeh!
di pagi yang indah ini... duduknya saya disini...adalah untuk melaksanakan tag yang sudah diamanahkan oleh kawan saya.. iaitu cik ecah. moh le terjah blog dia... ecah, maaf la ye lambat buat... :D banyak sangat benda nak cerita sampai tertangguh-tangguh tag drpd kamu ni. Sekian, terima kasih ucapan di pagi hari.

2. berikan 4 ciri-ciri wanita/lelaki idaman untuk dijadikan isteri/suami

pertama!!! sebenarnya.. nak cerita tentang ciri-ciri jejaka idaman dari sudut fizikalnya semua orang nak yang indah-indah....ialah kacak bergayakan.... tapi itu x menjamin kita akan bahagia.. makanya... kita x boleh nak memilih sangat daripada sudut fizikal. mungkin kita harus bersederhana dalam hal ini.. kalau bab sikap dan tanggungjawab, itu yang penting pada noma. selain daripada perasaan cinta dan sayang... opssssssss enough noma....ingat ruangan mencari cinta ke ape nii.. orang tanya sikit2 kau jawab bermeter2. maaf ecah. ter-syok sendiri pulak.. hakhakak.. malu! malu!

pertama, dia anggap noma ni kawan dan juga kekasih. kadang-kadang boleh juga jadi musuh (bila bergaduh). kekasih itu sudah pasti... tapi dalam berkasih noma nak jadi kawan dia juga. biar dia selesa untuk bersama kita... cerita suka dan duka...

kedua, dia jujur dalam segala hal. ada masalah, kita kongsi sama2. kita fikir sama2. kita selesaikan sama2. jangan sorok2. sbb pada noma... benda ni boleh timbulkan salah faham. so, untuk elakkan salah faham, mungkin ini penyelesaiannya... bila dah ada kejujuran tu... yang pahit manis sesuatu perkara. berbincang.

ketiga, dia boleh membimbing noma ke arah kebaikkan. dan dia boleh terima kalau noma bawa dia ke arah kebaikkan juga... terima kasih...

keempat, setia tu penting. :D sebab saya juga aka setia. walaupun dia curang. saya akan cuba pertahankan... tapi setia ada batasnya kan. so pandai-pandai la bawa diri dalam percintaan.

kelima....ouuh sampai 4 je ea...:D

*si dia da ada ciri2 ni...lalalalala

3. berikan 1 tips untuk mengekalkan hubungan dengan pasangan.

tips ye?? tips untuk ini masih belum power. hihi sebab belum terbukti.. tengok la nanti kalau2 kami sampai ke jinjang pelamin. kui3...
okeh3.. ini pendapat noma je la k...
pada noma la kan.. dalam hubungan bercinta ni mesti saling mempercayai... tapi jgn bg sepenuh kepercayaan masa mula2 kenal or baru bercinta... kepercayaan mesti ada step2 nya larh. yela... sekarang orang bercinta bertahun pun belum tentu boleh dipercayai.
kemudian, mcm noma cakap tadi, jgn nak duk berkasih memanjang. jangan duk anggap si dia itu hanya kekasih semata2... tapi anggap dia sahabat kita juga... komunikasi dari sudut macam ni lebih selesa... noma x perlukan lelaki yang cakap lembut2.depan jadi baik tapi belakang sebenarnya ada yang noma x tahu. hanya kerana noma ni kekasih dia... no need. just be ur self in front of me... biar aku tahu buruk baik diri kau. dan aku akan cuba terima seadannya... tiba2 dalam otak mcm banyak pulak pendapat yang nk dikongsikan. tapi x apa la...malu lagi sekali. hahaha.
*eyh x perasan dia kata 1 tips je la.. SATU AJE LA!!! hahaa membebel banyak kau ni noma.
x pe sebagai rujukan diri sendiri juga.

4. pernahkah anda terjumpa doa pendekat jodoh dan putus cinta

ouh maaf. x pernah...kalau kawan2 ada, mari la share :D

5.letakkan 10 link dan beritahu mereka telah memenangi award ini
siapa erk? okeh.. sure kwn2 yang ada ni... sila la buat.. jika rasa terbeban.. x perlu la ye. kalau x ada masa ke malas ke. apa ke. saya x kisah. kalau nak buat saya berbesar hati utk membacanya. kalau x nak. x pe. saya x kisah....





hari yang manis harus dikenang di usia tua. sekian... (:

6 PURPLEcrazy:

ZWAN SABRI said...

Thaniah taw sbb mng award tuuu.. ;)

kupu-kupu_cinta said...

haha zwan dah penah wat ke? :D

Cik Ain said...

tahniah kak noma ;)

kupu-kupu_cinta said...

cik ain. ain pun dpt award ni dr akk.

Cik Ain said...

thnkz kak noma, im done! ;)

diana.kayat said...

tengkiu ma. aku da siap! (: