CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

F.R.I.E.N.D.S

Google
 

Saturday, 7 May 2011

Bengkel Hias, Dandan, Cantik, Saka (sticky mode)

assalammualaikum...


first time noma buat entry sticky mode. tak pernah sekali-kali pun sepanjang noma berblogging.

oke straight to the point. noma nak berkongsi information dengan rakan-rakan yg dihormati. selain itu nak promote satu bengkel yang mungkin dapat memberi pengalaman dan sudah tentunya ilmu yang dapat kita manfaatkan bersama.. InsyaAllah.

kita ni kan wanita...kita sebagai wanita ni haruslah menjaga kecantikkan sama ada kecantikan luaran ataupun dalaman. dari dulu lagi nenek moyang kita ada beribu macam cara untuk menjaga kecantikan. terpulang pada kita bagaimana untuk memanfaatkannya. tapi sekarang ni berlambak kan jenama alat solekan kat luar sana...yang mahal yang murah semua ada. dan semua orang mampu memilikinya. ikut kemampuan masing-masing la kan dan keserasian pada wajah. (mcm buat karangan Bahasa Malaysia form 6 lak)

kebanyakkan daripada kita ni lebih menitikberatkan kecantikan luaran dengan tepik bedak 2 3 inci kat muka... itu x salah pun. tapi yang silapnya.. kita lupa untuk memberi perhatian tentang kecantikan dalaman kita. orang kata.. kecantikan asli adalah bila seseorang yang berjaya menjaga luar dan dalamnya. maksud aku kecantikan luar dan dalam la kan. jangan fikir bukan2 lak... :D

makanya.... noma ingin menyeru kepada rakan-rakan sekalian... bahawasanya... ada satu bengkel yang boleh membantu kita bagaimana untuk menjaga kecantikan luaran dan dalaman selain daripada mengimbangi kedua-duanya.


Bengkel Hias , Dandan...Cantik, Saka

kau scary ke baca yang belakang sekali tu ?? SAKA. tak apa nanti noma terangkan sedikit mengenainya.

Tarikh: 7 & 8 Mei 2011
Tempat: Felda BukitRokan,Gemenceh, Negeri Sembilan
Harga: RM350 seorang
Cik Shima: 012 6052907



bengkel ni akan di adakan selama 2 hari 1 malam iaitu seperti tarikh yang telah dimaklumkan di atas. RM350 seorang merangkumi tempat tinggal dan makan minum. selain itu perserta juga akan diberikan set alat make-up.

sedikit agenda yang dapat noma terangkan di sini adalah bengkel ini akan mengadakan sesi praktikal untuk make-up. kemudian pertandingan make-up antara peserta dimana mereka berpeluang memenangi hadiah dan juga sijil penyertaan. malahan, terdapat sesi facial untuk para peserta.
facial
test barang-barang yang mengandungi kimia yang boleh menyebabkan kanser
test barang-barang yang mengandungi kimia yang boleh menyebabkan kanser

Rawatan Resdung

sesi praktikal (make-up)


set solekan
para peserta akan berpeluang memenangi hadiah-hadiah seperti di atas

haaaa mcam-macam kan akitivitinya?? sangat berbaloi dengan bayaran yang kita keluarkan... so jangan terlepas peluang ni...

selain itu, di bengkel ini juga kita dapat mempelajari terapi yang menggunakan ayat-ayat al-quran untuk mengesan sesiapa yang terkena santau, membuang saka dan banyak lagi.berikut adalah antara gambar-gambar sepanjang bengkel ini berlangsung:



sebelum terlupa... noma nak beritahu bahawa... anda yang berminat boleh membuat bayaran deposit sebanyak RM100 sehingga RM150. tarikh tutup adalah 7 Mei 2011. maknanya kalau korg nak terus pergi ke bengkel tersebut dan membuat bayaran sekaligus mendaftar... ianya masih boleh diterima.


so kawan-kawan... ini peluang yang ada untuk kite mempelajari satu ilmu yang sangat berguna kepada kita. terutama kepada kaum wanita . sebarang pertanyaan boleh la sms atau pun call Cik Shima di talian 012 6052907.


hari yang manis harus dikenang di usia tua. sekian... (:

9 PURPLEcrazy:

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

wow..lamenye bengkel tu..bbaloi jgk rm350 =)

kupu-kupu_cinta said...

jom khumaera.. cri pengalaman bru sambil2 tu kite dpt ilmu...

Anonymous said...

jom22 best tau...mencari ilmu smbil beramal..sbb sebahagian duit ini akan disalurkan ke pusat2 tafis

kupu-kupu_cinta said...

haaa itu dye... cik shima (anonymous) kite dah komen...

♥ QaseH ♥ said...

jauh tu yang akk nk p...

Cik Ain said...

miz noma : maaf kak, dah lama menyepi, thnkz kngsi artikel ni, hihi...;)

kupu-kupu_cinta said...

kak qaseh :ala jom la. akk duk mana erk? noma dr jb .

kupu-kupu_cinta said...

cik ain.. haa g mana ha.. ilang ke mana.. berminat nk join bengkel ni ? bgth akk k.. berbaloi tau..

**Bila Comel Jadi Comot** said...

wow...banyak info menarik kat situ boleeh dapat terutamanya produk selamat atau tak slamat