CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

F.R.I.E.N.D.S

Google
 

Saturday, 2 April 2011

panggilan daripada mereka....

assalammualaikum....


hujung minggu kali ni memang bosan tahap melampau... tadi bawak kereta pusing-pusing sini... tanpa motif. itu pun dah buat aku rasa bosan. rindu nya nak dating... dah lama x dating. piie jauh kan.. kat sana study. nak balik nanti bazir duit pulak... tunggu je la cuti semester. x pun tunggu je la raya nanti! hahaha. nak jimat kan.. harus la.. dia student kot. bukan ada gaji. elaun pun untuk makan dan assignment. ye saya faham course architecture memerlukan wang yang banyak! bersabar la ye piie dan rakan2 seperjuangannya bila tiba hujung bulan. Mara pulak masuk lambat. memang berangin la para students. macam kami dulu. hahaha... haihhhh rindu nya kat zaman belajar dulu. tp lebih rindu la kat piie si bigfoot tu! ngeh3...

bila duk JB ni x ramai kawan-kawan yang ada semua. ada kwn yang sambung belajar. ade yang x habis belajar lagi... yang kerja pulak busy dgn kerjaya. wahhh aku guna word kerjaya oke. hihihi. agak2 apa noma nak buat lepas habis practical ni... kerja tu semestinya la kan. tapi nak kerja apa. hahaha harus kah kita demand tentang pekerjaan? tp susah kalau jadi orang yang mememilih kerja... sebab sekarang ni bukan senang kan nak dpt kerja... maka kerja la apa-apa sekalipun selagi iaianya mendatangkan hasil yang halal. niat noma satu je ! nak bagi kesenangan pada mak abah.

last week noma ada dapat call daripada 1 company ni. company ni adalah salah satu company yang noma apply untuk practical dulu. tapi disebabkan office lagi satu mereka masih dalam renovation.... noma x dapat la nak tunggu... last week staff mereka call tanya noma dah ada kerja ke belum. noma beritahu la... noma tengah practical. dia kata bos dia suruh datang office esoknya. noma tanya kenapa... dia cakap x tahu. boleh? boleh la kan. sebab bos nya suruh call je kan. lepas tu noma cakap la noma nak tahu juga sebab apa dia suruh datang sebab aku nak bagi alasan apa nanti kat supervisor aku ha?? hihihi.. than dia kata nanti dia call balik. bila dia kata mcm tu ... noma x mengharap la kan. ntah2 x call balik sebab da thu noma tengah terikat dengan practical...

tapiiii tak sangka betul. xsamapi 30 minit dia call balik... ouh bos beliau suruh noma datang lepas habis practical. tapi noma x tahu lagi kenapa.. noma x nak la perasan lebih yang konon nya dia nak offer kerja... hihii. x nak xnak. nanti kecewa kalau benda ni bukan sebab kerja. hihii apa pun.. noma berdoa... jika ini adalah satu pertanda baik dalam masa depan noma.... noma bersyukur sangat.... kawan-kawan tolong doakan ye~ amin~terima kasih kalian!



hari yang manis harus dikenang di usia tua. sekian... (:

2 PURPLEcrazy:

cancerGreen said...

wah2..alhamdulillah...:) insyaALLAH harap2 la yea..;) jgn lupe belanje sy!:P

kupu-kupu_cinta said...

doa2 kan utk sy. hihi ... insyaAllah. and a x kan dilupakan. mas. law ade twitter. jom folow each other.