CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

F.R.I.E.N.D.S

Google
 

Saturday, 10 August 2013

merasa raya suasana kampung

Assalammualaikum.

Raya ke-3 aku beraya ke kampung kenalan aku. Pepagi bangun... ke sana ke mari... Terus menuju ke destinasi. Destinasi yang di rahsiakan . heeee...Aku dan Remy teruskan perjalanan yang sikit-sikit aku post kat FB. Sebab sengaja nak Aunty Zara (mak Remy) tertanya-tanya kemana kah kami. kui3.
Thanks Hencek Driver yg sejati...


Yeahhh dah selamat sampai. Alhamdullilah.
Kedatangan yang disambut mesra. Terus ke meja yang berderet kuih...
Masa sampai ni perut kami memang kebulur giler. Terima kasih tuan rumah menjamu kami dengan rendang . SOdapppp.
Rendang Ayam.
Mengisi perut :D
Alhamdullilah.



Ber-foto di halaman rumah.

 Yang tengah tu la tuan rumah, Cin. Pangkat abang-abang kiteorg. tapi gonjeng boleh tahan.





Kambing belaan family Cin.

Lepas Asar keluar round-round Kuala Pilah. Cin bawak minum Cendol. nyumnyummiii

Tengah round-round Kuala Pilah. Anak buah Cin call dia, tanya boleh tak nak main belon air. Seronoknyaa...
 Sesampai kat halaman rumah, anak-anak buah Cin tengah prepare buat belon air. 

 Main kejar-kejar siapa malang kena baling belon air. 
 Aku dan Remy tak bawak baju lebih. Kalau tak, mungkin dah join budak-budak ni. hihi. 
Halaman rumah luas... seronok la mereka berlari. Tapi lagi seronok korg kena kemas halaman rumah lepas main belon air. "pandai main, pandai kemas" kata Pok Cu nya. 

Hari dah lewat petang, Jom balik! 

Di sebabkan esoknya masing-masing ada program. Maka tak dapat la bermalam kat sana. 
Terima kasih Cin dan keluarga. 

Perjalanan balik ke JB memakan masa yang agak lama. Sebab kami tak ikut highway. Tuan driver suka jalan dalam katanya... Ikut hang la... hang yang drive. Sesampai kat Taman Tun Aminah, lepak mamak kejap sebelum hantar Remy. . Lepas tu aku drive balik ke rumah. Thanks cousin!! Lebiu larhhh. 

hari yang manis harus dikenang di usia tua. sekian... (:

1 PURPLEcrazy:

TelingaBulat said...

rindu ma..xberaye pon ngn fa ;(