CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

F.R.I.E.N.D.S

Google
 

Sunday, 27 October 2013

Kursus Sejuk Beku dan Cup Cake.

Assalammualaikum...

Beberapa minggu lepas aku bersama kakak ipar aku, Kak Fiza dan kawan baik dunia akhirat, Amna mengisi masa terluang hujung minggu dengan menghadiri kursus masakan yang dianjurkan persatuan belia. Actually bukan la memasak sangat. Modul dalam kursus ni lebih kepada pendekatan cara menyediakan makanan sejuk beku dan cup cake.


Kursus ni berlangsung selama 2 hari (26-10-2013 & 27-10-2013) di MARDI. First day, kami belajar cara menyediakan makanan sejuk beku (karipap dan donut). Second day, kita buat cup cake dan apam polkadot. Nak certia panjang pun malas.. Mari la lihat  aksi kami di dapur...

Kami ada 4 kumpulan. Dalam kumpulan aku ada 8 orang. Semua adalah belia belaka. Ahli kumpulan cari sendiri .Team aku ni sangat huru-hara. Team yang tak dengar cakap cikgu yang suka mandai-mandai. dan team aku juga yang selalu kena kacau dengan makcik-makcik.hahahahaha Tapi nasib baik product kami menjadi... Alhamdullilah.

get ready 

masak inti untuk karipap. 

dalam kumpulan aku ada sorg je kumbang.Maka biar kumbang yang uli tepung. Ouh dia memang terbaikkk. macam jaguh je uli tepung tu...
mcm bagus la tu kannn heee aku menyelit je ni. haha

Suka sangat kan ini 3 orang dapat balik awal. Tapi bukan terus balik rumah... aku bawak lari kakak ipar aku pergi Karnival Konvo kat UTM.

*****

 Second day kursus kami bertiga datang lambat sikit. Sikit je pun... hihi Maafkan kami... Kami datang membantuuu. ngehhhh~








Decoration from our team.  
 Haru Biru nama kumpulan? Terpetiknya nama group ni adalah dihujung modul kita dimana semua ingat apam polkadot kita tak menjadi. Haru Biru suasana dalam kumpulan. 
Tapi sebenarnyaa... berkat kesabaran masing-masing dan bijak mengguna otak. gebusss-gebuss apam kita kan. Pada hal apam polkadot ni permainan Kak Fiza je. Biasa la bila bekerja dengan kumpulan... tak kan kita nak syok sendiri... Kita kena kerjasama.. eceeewaahhh haha
 Prepare untuk penutup majlis kursus kita. 
 Our group Haru Biru
Kongajo jgk Amna ni lukis muka aku. hahaha tapi tak pe la. Thanks dear. you're so sweet. hihi
  Kan dah kataaa gebu-gebu semuanya

 Penyampaian sijil kepada para peserta yang diwakili ketua kumpulan masing-masing.
Penutup Majlis... 






hari yang manis harus dikenang di usia tua. sekian... (:

0 PURPLEcrazy: